שאלה כללית - ריצפת אגן

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/11/2018 | 09:01 | מאת: עידן

שלום, רציתי לדעת האם יש שריר משותף שאחראי על הסוגר של שלפוחית השתן ו הרקטום ? .... זאת אומרת האם נגיד במצב היפותטי שריר כזה יהיה בעל טונוס שרירי מוגבר אז זה יוכל ליגרום לכל מיני שינויים ובעיות התרוקנות באופן כללי ? תודה מראש ויום טוב.

עידן שלום רצפת האגן מורכבת ממספר שרירים, חלקם טבעתיים, הסובבים סביב הסוגרים ותורמים לסגירתם. לכן בהחלט אפשרי שטונוס מוגבר של שרירים אלו יגרום, בין היתר, לבעיות התרוקנות הן של שתן והן של צואה. במידה ואתה חש סימפטומים דומים אני ממליצה בחום לגשת לבדיקה של פיזיותרפיסט/ית של רצפת האגן, עדיפות לכזו המתמחה בבריאות הגבר לצורך הערכה והדרכה.

בברכה, עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה