לגבי עצמאית -חוקי חופשת לידה הם שונים

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

05/03/2009 | 12:24 | מאת: julia

היי אני עצמאית ועוסקת במסג'ים-עבודה מאוד פיזית וקשה.יש לי פריצת דיסק ובליטות ככל הניראה כבר שנים רבות אך תמיד סבלתי מהפרעה והצקה בגב ולא מכאבים אז לא עשו לי בדיקות המתאימות לאיבחון הפריצה.כיום ידוע על פריצת הדיסק ואני נימצאת בחודש 9 להריון עם מיגבלות עקב הקרנה של תחושת שיתוק עצבי העכוז וקושי בתנועה ללא כאבים.אני מעוניינת לצאת לחופשת לידה מוקדמת אך מיסתבר שאני לא יכולה כעצמאית לצאת מעכשיו לחופש אלא רק מהלידה עצמה.אחרי יום עבודה קשה לי יותר לזוו ואני מרגישה את ההגבלות בתנועה-איני יכולה לצאת לחופש אם ביטוח לאומי לא יכיר בחופש זה כשמירת הריון או חופשת לידה מכיוון שאין לי הכנסה אחרת מלבדי-מה אני יכולה לעשות לגבי הנידון כי המצב רק מחמיר למרות שאני מיתעמלת בקורס לנשים בהריון עם פיזיוטרפיסטית כדי לשמור על תנועת גב חופשית...תודה מראש

שלום רב, אכן את צודקת ויש פה בעיה משפטית. האם ניסית לפנות לרופא לבקש שמירת הריון? בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבדוה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה