השתלת עצם שניכשלה כתוצאה מזיהום .

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

29/11/2011 | 21:35 | מאת: רפי

שלום לד"ר איתן מיזיריצקי . ראשית כדי לדעת על מה מדובר מומלץ לצפות בצילומי סי טי של הלסת התחתונה בלינק הזה http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=271645 הערה : בלסת העליונה כבר שמו לי שתלים כולל מבנה וכתר. את הטיפול התחלתי בלסת תחתונה צד ימין. הטיפול התחיל בהשתלת קפסולה באזור החניכיים לתקופה של 50 יום וזאת כדי לתת יותר רקמה כדי לכסות את ההשתלה. לאחר מכן ההשתלה כללה רשת טיטניום וברגים , כעבור חודש ושבוע הכל החל להיפתח וכל המימברנה היתה גלויה , הלכתי לביקורת לרופא והוא הציא לי שם הכל ואמר שההשתלה לא הצליחה כתוצאה מזיהום. אגב הרופא הוא כירוג פה ולסת. האפשרויות החלופיות שהוא העלה זה לקיחת עצם מהאגן או לעשות גשר , כאשר שאלתי אותה לגבי השתלה חוזרת הוא אמר מה יקרה אם זה לא יצילח . וכרגע אני לא יודע מה לעשות מה כדאי ומה טוב. אשמח להמלצות ממך. תודה :רפי

29/11/2011 | 22:39 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

רפי שלום, על פי ה CT אין לך מספיק עצם לשתלים באזורים מחוסרי השיניים בלסת התחתונה. הצמחת עצם לגובה בלסת התחתונה היא לא קלה בכלל. יש עוד פרוצדורות כירורגיות מורכבות שניתן לבצע כמו: הזזת העצב המנדיבולרי הצידה ואז ניתן מקם שתלים, או חיתוך קטע עצם וחיבור שלו בעמדה גבוהה יותרתוך מילוי המרווח בעצם חליפית. ממליץ לך לשמוע על השיטות האלה ביתר פרוט מכירורג פה ולסת מוביל. בברכה

02/12/2011 | 01:04 | מאת: רפי

הקטע המעצבן פה הוא שלפני הטיפול על ידי רופא כירוג פה ולסת נאמר לי שאין בעייה , ואין סיבה שזה לא יצליח והכל ניראה מבטיח. לאחר שהשתלת העצם ניכשלה אז הכל משתנה ונעשה מסובך כמו לקחת עצם מהאגן ולהשתיל או בכלל לעבור לשיטה הישנה של גשר.

מנהל פורום שיקום הפה