השחזת שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

12/10/2011 | 21:58 | מאת: מיכל

בת 36,לפני כשבוע עברתי הוצאה של 2 שתלים משיניים קדמיות עקב דלקת חמורה שהתפתחה בעשר השנים האחרונות, וגרמה לאיבוד עצם רב(עשיתי צילומים,CT וכו'). פניתי לכירורגית מומחית מאוד שניקתה את הדלקת וביצעה השתלת עצם מלאכותית (היא מניחה כי זהו שלב ראשון ובהמשך ממליצה על השתלה נוספת מאיזור הלסת שלי)-כיום אני עם גשר זמני בשם "סנפאון סמייל" ורק לאחר כל שלבי בניית העצם אוכל להתחיל עם שתלים חדשים וכתרים -כל התהליך יקר מאוד, כואב ומתיש. הסנפאון יחסית אסטתי אך מאוד לא נוח,קשה באכילה, דורש ניקוי קפדני, הוצאה בלילה וכו'. שאלה חשובה חשובה: האם כדאי להחליף את הסנפאון בגשר שחסרונו הינו השחזת שיניים בריאות אך מצד שני יתן מענה אסטתי הכי קרוב למושלם, לא דורש הוצאה וניקוי , קל לאכול ולדבר עימו ואז בעתיד אוכל גם להימנע מהוצאות כואבות ויקרות של שתלים וכתרים ואסתפק בגשר קבוע שנותן אף הוא מענה אסטתי? נטיית ליבי היא השחזת השיניים אך הן הכירורגית המומחית והן רופא השיניים מתנגדים לזה. איני מצליחה להבין מהן החסרונות של השחזת שיניים? איני חושבת שאצליח להחזיק מעמד עם הסנפאון תקופה של חצי שנה או שנה אודה מאוד מאוד לתשובתכם ומצטערת על אורך המייל

17/10/2011 | 23:30 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מיכל שלום, התשובה תלויה בהיקף הבעיה שלך, ז"א כמה עצם חסרה ומה הסיכוי להסגת תוצאה אסתטית גבוהה באזור הקדמי בעזרת שתלים. במקרים מסויימים ניתן להגיע להחלטה שהסיכוי להסגת אסתטיקה מירבית הוא גבוה יותר דווקא עם גשר והשחזת שיניים מאשר עם ניתוחי השתלות עצם ושתלים. מחייב בדיקה וצילומי CT כדי לתת לך תשובה חד משמעית. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה