השתלות שיניים ותותבות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

29/05/2011 | 15:31 | מאת: נועה

שלום, לאחרונה גיליתי שבן זוגי מזה שנה, עבר תאונה קשה לפני 30 שנה ומרכיב שיניים תותבות. גיליתי זאת לבד, הוא מסתיר את זה היטב (לקח לי שנה לגלות), זה לא משהו שהוא יסכים לדבר עליו ואני לא מסוגלת לשאול. אודה לך מקרב לב אם תוכל אתה לענות על שאלתי, שנובעת ברובה מדאגה לבריאותו. אנחנו ישנים יחד כבר שנה יום יום. אני רואה שהוא לא מוריד את הפלטות בלילה. ביום הוא בעבודה. כלומר הפלטות, עם הדבק, עליו ממש 24 שעות ביום, 7 ימים בשבוע. האם זה בריא? מה זה יכול לעשות לו? שאלה נוספת (כללית - אני לא מבקשת איבחון עבורו, ברור לי שלשם כך, צריך ללכת לרופא)- מהן הסיבות שבגללן עדיף לא לעשות השתלת שיניים ולהשאר עם שיניים תותבות? האם זה עשוי להיות בגלל שהוא עבר תאונה קשה שגרמה לכך שפשוט נשרו לו כל השיניים זמן מה לאחר מכן, ולכן החניכיים שלו לא במצב שניתן להשתיל בהן? תודה רבה, נועה

29/05/2011 | 21:58 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

נועה שלום, רצוי להסיר את התותבות במהלך הלילה. יתכן שהוא לא עבר טיפול בעזרת שתלים כיוון שאין לו מספיק עצם לשם כך אך עלייך לדעת שברוב המקרים ניתן כיום לבצע השתלות עצם שיאפשרו התקנת שתלים בעיקר בלסת העליונה. בברכה

30/05/2011 | 14:31 | מאת: נועה

זה הדבר שאני מנסה לפענח - האם הוא לא עבר השתלה בגלל העלות? אם כן, אולי אוכל לעזור? זה משהו שמאד מאד קשה לי לשאול אותו ישירות.ויהיה לו קשה לשמוע. ולכן אני מנסה לברר פה קודם (מובן לי שלשם קבלת חוות דעת ספציפית על המקרה, צריך להיבדק ע"י רופא). התאונה הקשה התרחשה לפני 35 שנים(בצבא*) נשברו לו שתי הלסתות ולאט לאט, חודשים רבים אח"כ החלו לנשור השיניים. מאז הוא כנראה עם תותבות. האם ייתכן שבמצב כזה של לסתות שבורות, פשוט לא ניתן היה פיזית להשתיל שיניים? (וכן, האם אחרי 35 שנה בלי שיניים, ניתן לבצע טיפולים כאלה?) *(כנראה בגלל שזה לא קרה ישר אחרי התאונה, והוא החל להצטרך טיפולים רק אחרי השחרור, הצבא לא הסכים לשלם).

מנהל פורום שיקום הפה