שן כלואה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

21/04/2011 | 18:30 | מאת: שו כלואה

שלום, אני בת 20 . לפני מספר שבועות נערך לי צילום פנורמי. בצילום גילה הרופא כי יש לי שן כלואה בלסת העליונה בשיניים הקדמיות. הרופא הפנה אותו לאורתודנט. האורתודנט הציע לטפל בבעיה על ידי עקירת השן החלבית והרכבת סוג של קפיץ שידחוף את השן הכלואה החוצה. בנוסף , הוא אמר לי כי יהיה עליי לשים גשר בתקופה של כשניים (פלוס מינוס). נאמר לי כי יש עוד אפשרויות של טיפול בביעה, אך הן לא פורטו לי. למעשה אני לא מעוניינת לטפל בבעיה על ידי גשר מפני מספר סיבות ולכן חשבתי אולי ויש אפשרות לעקור את השן הכלואה ואת השן החלבית ובמקום זאת לשים שתל. האם זה אפשרי? תודה.

21/04/2011 | 21:34 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

יתכן וזה אפשרי (אין בידיי צילומים) אך בד"כ אחרי עקירה כזו נותר אזור די נרחב ללא עצם ויש להשלים זאת ע"י השתלת עצם. בברכה

27/04/2011 | 19:13 | מאת: שן כלואה

לפי תשובתו של הרופא נדמה שהטיפול בדרך הזאת לא כ"כ פשוט, האם יש דרך אחרת לפתור את הבעיה מלבד טיפול אורתודנטי

מנהל פורום שיקום הפה