השתלת שיניים ACTONEL

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

07/03/2011 | 07:15 | מאת: זיוה

אני מועמדת להשתלת 3 שיניים, , 2 עקירות והרמת סינוס סגורה , חסר 2 מ"מ,ונוטלת ACTONEL ONCE WEEKLY מעל 10 שנים. מה סכנות הנמק/ בעיות אחרות...משום מצב זה. האם מומלץ לבצע השתלות במצב זה?החלופה של תותבת -ל 3 שיניים מיושנת אך האם כאן תהיה בטוחה יותר? כמה זמן יהיה צורך בהפסקת ACTONEL,לפני ההתערבות הכירוגית? נשלחתי לבדיקת CTX שתסייע..אך אשמח לשמוע את הסטנדרט. באם בעת ההפסקה בנטילת ACTONEL- לא יווצרו נזקים לשאר עצמות הגוף. שהרי הACTONEL מיועד לשיקומן? מאד אודה לתשובה על השאלות

07/03/2011 | 10:27 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

זיוה שלום, כיום מקובל לבצע הפסקה של כחודש בתרופה שאת נוטלת ואחרי כן לבצע את הטיפולים הכירורגים בפיך. דבר זה מקטין את הסיכונים אך לא מבטלם לחלוטין. כמובן חשוב לראות את צילום ה CT שלך כדי לבדוק את רמת צפיפות העצם ולהעריך בצורה מקצועית את סיכויי הצלחת הטיפולים המוצעים לך ולבחור עבורך את תוכנית הטיפול הנכונה לך ביותר. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה