פגיעה באמייל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

15/12/2010 | 06:52 | מאת: ליהי

הבן שלי בן 13 ביקר אצל רופא שיניים מומחה לילדים עקב כתם על אחת השיניים הקדמיות. הרופא גרד את הכתם ידנית די בחוזקה במשך כחצי דקה במעין מכשיר כמו זה המשמש לבדיקת חורים. האם גירוד כזה לא עלול לפגוע באמייל? איך נראה אמייל פגוע? האם אמור לכאב האם האמייל פגוע משנה את הצבע?

15/12/2010 | 09:17 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ליהי שלום רב, אמייל הוא חומר מאוד קשה ולא כ"כ סביר שהרופא גרם נזק בבדיקה. הכתמים באמייל הם בד"כ תוצאה מצערת של בעיה כלשהיא בהסתיידות השן בזמן התהליך המוקדם של הבנייה שלה. זה יכול לקרות מכל מיני סיבות: מחלת חום, חבלה בשן חלבית, תרופות, עודף פלואוריד. כשהבן יהיה יותר גדול מעט, ניתן לבצע ציפוי חרסינה אסתטי ע"ג השן. בהצלחה

מנהל פורום שיקום הפה