עזרה בבקשה- במצב של סבל וייאוש אחרי טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

15/08/2010 | 20:39 | מאת: שרון

שלום לכולם, מתנצל מראש על האורך, אני כבר במצב בלתי נסבל - לפני כ 3 חודשים עברתי מספר טיפולי שיניים בפה (סתימות) , כשאחת מהם סתימה עמוקה בשן 37. יומיים לאחר הטיפול - התחילו כאבים מ ט ו ר פ ים , לא בשן 37 עצמה אלא כמה שיניים ליד (שן 36 ובניב). לאחר שבועיים של סבל, למרות שלא ראו סיבה, ועל אף שהכאב היה במקום אחר ולא בשן הזו עצמה - פתחו לטיפול שורש - בשל הכאבים העזים . לקח חודש , אבל הכאבים העזים נרגעו. בינתיים סיימתי את טיפול השורש בשן זו . מאז, לפחות חודש וחצי , נשארתי עם התחושה שכאילו "יושב" משהו על השן, על העצב ומטריף לי את השכל. כמו כן יש תחושה מוזרה לא טבעית בלסת ובלחי (כמובן זה מקרין לכאב גרון לא פוסק שמגיע מדי פעם לאוזן). אני לא יכול להגיד שהאזור רדום ,אבל כאילו משהו השתנה של בלסת, או לחי, אי נוחות, ותחושה כאילו הצד שם טיפה נפוח. הייתי אצל אף אוזן גרון, צילום פנורמי (שלטענת רופאים נראה תקין), מרפאת פה ולסת , ונוירולוג (שנתן לי לנסות ליריקה ,כי אולי זו פגיעה בעצב). ניסו לתת אנטיביוטיקה - שלא עזרה, אסיוואל לשבוע (חשבו שאולי שריר נמתח במהלך הטיפולים) , שלא ממש עזר. השאלות שלי הן כאלה : 1) האם זה נשמע כמו פגיעה בעצב ? (למרות שאין את תחושת ההרדמות באזור אלא "רק" אי נוחות גדולה) ,והאם יכול להיות מצב של פגיעה בעצב מסתימה עמוקה (הרי לא מגיעים עד העצב לא ? אלא אם כן זה מהזריקה). 2) מה עושים ? אני במצוקה מאוד גדולה , כל היום 24 שעות "מנדנד" לי משהו על השן , ואפשר להשתגע, אני בקושי מתפקד בעבודה , לא מצליח להרדם, לפני זה הייתי בחור בריא. לא ידעתי שקיימים דברים כאלה. 3) האם זה אולי משן הבינה ? לפי הצילומים 2 רופאים אמרו שאולי צריך לעקור אותה , אבל הם לא בטוחים, רופאים אחרים אומרים שזו לא שן הבינה. האם יכול להיות שכדאי "לקחת את הסיכון" וכן לעקור את השן ? כבר אין לי מה להפסיד. 4) האם יש מקום שאפשר ללכת אליו לעזרה ? רוב רופאי השיניים ה"רגילים" שמקבלים מאה פציינטים ביום , מסתכלים חצי דקה על הצילום הפנורמלי, קובעים ש"הכל בסדר" ומשחררים אותי. מה עושים ? לא מציעים לי כרגע טיפול , ולא ממש תרופה (חוץ מליריקה שאני חושש להתחיל לקחת עד שלא אדע בודאות שזה מהעצב). אני מרגיש שאני משתגע מההרגשה הזאת - ואף אחד לא נותן לי כיוון. אודה לכל עזרה או הפנייה, אפילו במייל אם אי אפשר לפרסם פה שמות [email protected]

21/08/2010 | 14:50 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שרון שלום, ברור שמבלי לראות את צילומי הרנטגן מאוד קשה לי לייעץ לך בנושא כ"כ ספציפי ולא ברור. אתה צריך להבדק ברמה של מומחים לטיפולי שורש, שיקום הפה וכירורגיה פה ולסת. בהצלחה!

מנהל פורום שיקום הפה