קרינה מצילומי שיניים תכופים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

08/04/2010 | 19:08 | מאת: טל

שלום רב, אני צריכה לעבור טיפולי השתלת שיניים מורכבים, כולל השתלת עצם והרמת סינוס. בחצי שנה האחרונה הייתי אצל כ 4-5 רופאים להתיעצות. כל אחד מהם הציע טיפול אחר. כולם צילמו את שיני במס' צילומי סטטוס והאחרון (לפני כשבועיים) עשה לי גם צילום פנורמי. כעת התברר לי כי לא אוכל לטפל אצלו ואני שוב בחיפוש. האם אוכל לעבור בימים הקרובים צילומי שיניים (פנורמי, סי.טי...) נוספים מבלי שיגרם לי נזק בריאותי מכך?? אני די מודאגת מכל הקרינה התכופה הזו בראש שלי... תודה.

15/04/2010 | 16:59 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

טל שלום. את זכאית לקבל את הצילום או עותק ממנו למרות שבחרת לא לטפל אצל הרופא. אין מניעה לבצע עוד צילומי שיניים רק יש לזכור שצילום CT כבר מצריך כמות קרינה גדולה יותר.

מנהל פורום שיקום הפה