עקירת שן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

22/11/2007 | 11:28 | מאת: יוסי

שלום, ביצעתי לפני מספר ימים עקירת שן טוחנת עקב מוגלה רבה מתחת..הבנתי שההוצאה היתה בחלקים. יש לי מספר שאלות: 1. האם טיפול במי מלח מספיק או שצריך איכשהו לנקות את האיזור (יש קצת לבן שם וקצת אדום)? האם ישנם מי פה ספיציפיים להמלצה? 2. האם אין המקום כעת אינו כעת מצע לגידול חיידקים? איך אמורים לטפל בזה? 3. כמה זמן אחרי העקירה נהוג לעשות השתלה/גשר? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד? יש לציין כי בצד השני השן הטוחנת עם כתר וטיפולים (מאז שהייתי קטן) ואני חושש לסמוך אך ורק על צד זה (מה יקרה אם גם שם יהיו בעיות?)

23/11/2007 | 15:23 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

יוסי שלום, שטיפות פה חזקות יותר הן: טרודנט או קורסודיל. כחודש וחצי לאחר עקירה נהוג לבצע השתלה. היתרון של שתל לעומת גשר הוא שאין צורך להסתמך על שתי שיניים סמוכות ולהשחיז אותן ובד"כ במובן מסויים, לקלקל אותן.

מנהל פורום שיקום הפה