אחרי עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

12/03/2010 | 10:16 | מאת: מודאגת

אתמול עקרתי שן בינה מהלסת התחתונה, לפי הצילום הפנורמי השן הייתה תקועה עמוק בתעלה הראשית. עכשיו, כיממה אחרי, חלק מהפה שלי רדום, בעיקר באזור הסנטר. אני חוששת שמדובר בפגיעה בעצב. ברצוני לדעת מה עליי לעשות כדי לשפר את המצב, עד כמה המצב הפיך ואם כן, תוך כמה זמן אחוש בשיפור.

12/03/2010 | 15:05 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

כנראה שמדובר בפגיעה של העצב המנדיבולרי שעובר מתחת לשורשי השיניים האחוריות תחתונות. זהו עצב תחושתי ופגיעה בו יכולה להיות הפיכה או בלתי הפיכה ומתבטאת באובדן תחושה חלקי או מלא של אזור השפה התחתונה והסנטר בצד של העקירה. אם הפגיעה בו הפיכה, את אמורה לחזור לתחושה מלאה תוך מספר חודשים (עד כחצי שנה). על רופא שיניים מנוסה לבצע מעקב ורישום לגבי השיפור בתחושה עם הזמן ויש לבדוק עם רופא נאורולוג אמצעים חדישים לקידום הריפוי והשיקום של העצב. בהצלחה!

מנהל פורום שיקום הפה