כריתת שורש

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

01/11/2007 | 18:22 | מאת: חגית

בעקבות חשד למעלה מסביר לסדק בשורש הוצע לי לבצע טיפול אקספלורטיבי עם אופציה של עקירת השורש MB בלבד, נאמר לי שהסיכויים הם לא ודאיים אך זה עדיף מלעקור ישר את השן... רציתי בבקשה לשאול: 1. מהם סיכויי ההצלחה בטיפול זה? 2. אחרי כמה זמן ניתן לדעת שהטיפול הצליח? 3. כיצד מבוצעת פעולה זו - דרך השורש או דרך החניכיים? 4. מה קורה מבחינת הנזק לחניכיים, אם פעולה זו נכשלת ואז צריך ללכת על אופציית השתלים? מצב השיניים בפי הוא בכי רע - לכן אני מנסה לשמור על המעט שנשאר האם כדאי לי ? מראש, לתשובתכם אודה!

02/11/2007 | 13:27 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

חגית שלום, במידה והסדק הוא מוגבל לשורש הMB ורק הוא יעקר (לאחר שמפרידים אותו משאר השן) ישנו סיכוי טוב שהשן תוכל לתפקד עוד זמן רב רק עם שני שורשים במקום שלושה. זה בתנאי ששאר השורשים מעוגנים היטב בעצם הלסת ואין פגיעה פריודונטלית מסביבם (ספיגת עצם, דלקת חניכיים). אם בסופו של דבר צריך לעקור את שאר השן ולבצע השתלה, כמות העצם שנשארת מכתיבה את היכולת לבצע השתלה. במידה וחסרה עצם במימד הגובה, ניתן לבצע הרמת רצפת הסינוס ע"י השתלת עצם. ההחלטה הסופית האם כדאי לך לבצע כריתת שורש נובעת מצד אחד מהפרוגנוזה הספציפית של אותה שן ומצד שני מחשיבותה בראיה הרחבה של התכנון השיקומי של פיך.

03/11/2007 | 08:22 | מאת: חגית

תודה על תשובתך אבל קצת התבלבלתי...מצד אחד אתה אומר שכדאי... ומצד שני אתה נשמע קצת מהסס (?!) האם ההימור מסוכן מידי? כיצד מתבצע ניתוח זה ? האם דרך השורש או דרך החניכיים? והאם תוך כדי הניתוח מנקים גם דלקת הנמצאת באיזור? מה זה אקספלורטיבי? מהו שורש MB ?

מנהל פורום שיקום הפה