צילום סיטי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

15/05/2016 | 08:10 | מאת: רעות

רציתי לשאול האם בצילום סיוי בלסת שעושים רואים את מצב העצם ומצב השיניים והכל רק באיזור השתל או יש גם תמונה על כל הלסת שרואים הכל שם גם אם יש דברים שבכלל לא ידענו יכול להיות כגון זיהומים בעוד מקום בלסת שבכלל לא יודעים שיש.

רעות שלום צילום ההדמיה סי טי נועד לתת לרופא אינפורמציה רחבה תלת מימדית . בהדמיה יכול לראות הרופא את עובי העצם ,רוחבה ואף את צפיפותה וכן לגלות ממצאים על זיהומים מעל שניים,בסינוסים,או מנח שיני בינה כלועות. הרופא ששולח מתרפא לבצוע ההדמיה תוחם את האזור הדרוש לו לאבחנה . מה שמתקבל זה צילום מפוענח של האזור הנדרש +וצילום של כל הלסת שדי דומה לצילום פנורמי אם יש חשד לזיהום מעל שן מסוימת מקובךל לבצע צילום פריאפיקלי במרפאה. זהוא הצילום האבחנתי הראשוני.כמובן שאם רוצים להעמיק לחקור אפשר לבקש סיטי של עוד אזורים. לדוגמה אם יש צורך בהשתלה בלסת עליונה צד ימין,אבל יש חשד לנגע מעל שן בצד שמאל,אפשר וכדאי לבקש ממכון הצילום פענוח של שני האזורים בהצלחה ד"ר הכט גדעון נייד 0545777394

מנהל פורום שיקום הפה