ניתוח להרמת רצפת הסינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

28/02/2016 | 20:29 | מאת: יצחק

כאשר צריך לבצע הרמת סינוס לצורך שיקום דנטלי האם זה בעצם אומר ש"דוחפים" את הסינוס כלפי מעלה ? ואז בעצם הוא צריך לתפקד בפחות מרחב ממה שהיה לו... ? האם אין בכך סיכון לסינוסים ולתפקודם ? האם תפקיד הסינוס בעצם קשור למערכת הנשימה ?

שלום יצחק כמה מילים על ההליך הקרוי "הרמת סינוס" הליך הקרוי "הרמת סינוס" היא בעצם עיבוי העצם בתוך חלל הסינוס כך שתוכל לקלוט את השתל בצורה טובה. תהליך זה נקרא גם השתלת עצם פרוצדורת הרמת סינוס ניתן לעשות בשתי דרכים עיקריות: הרמת סינוס פתוחה : מבוצעת כאשר כמות העצם פחותה מ- 5 מ"מ. יש לפתוח "חלון" בעצם מהצד ולהחדיר את תחליף העצם לתוך חלל הסינוס כשהוא מונח על גבי רצפת הסינוס. הרמת סינוס סגורה מבוצעת מחלל הפה ולא מהצד. דחיסת תחליף העצם דרך פתח צר ברכס העצם שמהווה למעשה גם הפתח דרכו יוברג דהשתל לתוך עצם הלסת. האף והסינוסים הם חלק מאברי הנשימה העליונים של מערכת הנשימה באדם. תפקידם של הסינוסים אינו ברור די הצורך אך מקובל לשער שהם מהווים גורם חשוב ב: חימום האוויר לטמפרטורת הגוף והוספת לחות, לפני כניסתו לריאות. הגדלת תהודת הקול, הבוקע מגרוננו בכדי שישמע חזק יותר. הקטנת משקל הגולגולת. להוות אזור חוצץ ומרכך לחבלות הפנים , שמטרתו להגן על המוח במקרה של פציעה. מומלץ שאת ההליך יבצע כירוג פה ולסת מיומו,כך שהסיכונים לזיהום הסינוס יפחתו בצורה משמעותית

מנהל פורום שיקום הפה