כתמים בחיך , יובש חריג בפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

09/08/2013 | 18:45 | מאת: אלון

שלום אני בחור בן 35 בדרך כלל בריא. בדיקות דם שגרתיות תקינות לפני חודש. שיניים שמורות היטב. יש הרבה רוק בפה ובדרך כלל אין בעיה. לפני שנתיים הרגשתי תחושה לא טובה בפה. הסתכלתי וראיתי שבחיך למעלה בתקרת הפה יש 2 כתמים קטנים אדומים של כחצי סנטימטר. הייתי אצל רופא פה ואמר שזה כנראה קנדידה, אולי בעקבות מין אוראלי כשלבת הזוג כנראה היה קנדידה בנרתיק. אמר שבדרך כלל קנדידה יבוא לידי ביטוי על הלשון בחיפוי לבן אבל אצלי אין לבן והכתמים עשויים להתאים לקנדידה בחיך. אמר שאין טעם בכל מיני ביופסות אלא לנסות לטפל ולראות. הוא המליץ לי על תרודנט. במשך שבועיים שטפתי עם תרודנט וזה חלף ואז הפסקתי את השימוש בתרודנט. בעקבות התרודנט היה לי במשך 3 חודשים!! פה יבש לחלוטין כמעט בלי רוק. קושי לבלוע אוכל. דיבור לא נוח עד שבהדרגה הרוק חזר. בשנה האחרונה יש הרבה רוק, אין כתמים בפה והכל תקין. לפני חודש, שוב כמה ימים אחרי מין אוראלי, הרגשתי תחושה מוזרה וראיתי 2 כתמים בחיך של כחצי סנטימטר כל אחד ( בדרך כלל אין לי שום כתם שם ). שטפתי במשך שבועיים את הפה עם כלורקסידין אחר ( לייסר ) וגם מרחתי למעלה ג'ל כלורקסידין שהרוקח המליץ. שוב זה חלף. אבל מאז עברו שבועיים ושוב אין לי רוק בכלל, לא נוח לדבר, לא נוח לאכול, מתעורר בלילה מפה יבש וכו' וזה ממש קשה. זה פעם שניה שבעקבות שבועיים של שטיפה וג'ל של כלורקסידין יש לי במשך תקופה ממושכת אחר כך יובש חזק בפה והעדר רוק וגם הרוק שיש הוא כאילו פחות איכותי ועם פחות חומר סיכה. 1. האם יכול להיות שהכלורקסידין גורם לי לנזק בהפרשת הרוק? לבלוטות הרוק או לעצבים בפה? 2 . אם כן האם חס וחלילה זה עלול לא לעבור ויהיה לי פה יבש מאוד לצמיתות כל החיים? אני מודאג מאוד מהיובש. תודה רבה גיל

14/08/2013 | 22:00 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

עליך להוועץ עם מומחה לרפואת הפה בנושא הפטרת. השפעת הכלורקסידין היא בד"כ חולפת ולא קבועה. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה