מכתשית יבשה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

22/05/2013 | 14:16 | מאת: טלי

ד"ר איתן שלום, עברתי עקירה של שן בינה מנדיבולרית לפני 14 יום. כיאה למכתשית יבשה כאבים חזקים הופיעו כשלושה ימים לאחר מכן. רופא השיניים לי פתח את התפרים, שטף במי חמצן והניח סיבים עם משחה במכתשית. הטיפול שנתן לי הרופא הקל משמעותית את הכאבים אולם הם עדיין קיימים, הרופא שלי מציע לתת למכתשית להתרפא באופן טבעי ולא לבצע קדיחה בעצם כדי לעורר דימום מחדש. האם זה הגיוני שעדיין כואב לי? האם יכול להיות שלא מדובר במכתשית יבשה? רופא השיניים שלי טוען בנוסף שאנטיביוטיקה איננה אפקטיבית במצב זה. בנוסף בלוטת הלימפה שלי מתחת ללסת בצד של השן שנעקרה מוגדלת וכואבת, קראתי שבמכתשית יבשה לא אמורה להיות הגדלה של קשריות הלימפה לכן אולי זה יכול להעיד על בעיה אחרת? ולסיום האם ניתן להעריך כמה זמן זה יכול להמשך עד שאפסיק לחוש כאבים ואוכל לחזור לאכול כרגיל? תודה מראש, וסליחה על המגילה.... טלי.

23/05/2013 | 07:17 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

טלי שלום רב, אכן כאבים אחרי 14 יום זה קצת חריג עבור מכתשית יבשה. את צריכה בדיקה של מומחה לניתוחי פה ולסת כדי לאבחן נכון את מצבך ולטפל בהתאם. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה