מעבר גן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/06/2008 | 13:12 | מאת: כרמית

הי, בני בן 2 ו-3 ח' ונמצא במסגרת גן החל מגיל 1.5 שנים. עקב אי שביעות רצון מהגן אנו שוקלים להעבירו לגן אחר (בספט כמובן, ולא עכשיו), אך אנו מתלבטים היות וסביר שגם שנה לאחר מכן נעבירו לגן עיריה (רישום מגיל 3). בקיצור, יצא שאולי בפרק זמן של 3 "שנות לימוד" יקלט ב- 3 מסגרות גן, ובכל פעם מחדש יעבור הסתגלות. האם הדבר יכול לגרום לו לנזק כלשהו??? האם אני צריכה לקחת גורם זה כשיקול?

30/06/2008 | 05:38 | מאת: חלי ברק-שטיין

כרמית, אם אתם לא סומכים על הגן, שווה להעביר. משתנה שצריך לקחת הוא רמת ההסתגלות של הילד לשינויים. יש ילדים שקל להם ויש שקשה. אם הוא מהמתקשים אולי שווה לוותר. זכרו , שכשתכניסו אותו למערכת העירונית לא תוכלו לנייד אותו בכזו קלות גם כשלא תהיו מאוד מרוצים, גם על כך כדאי לחשוב בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים