לא נרדמת לבד בת שנה ושמונה חודשים.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/06/2008 | 08:37 | מאת: סמדר

היי בוקר טוב!!יש לי שתי בעיות מקווה שתעזרי לי לפתור אותן א. הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים לא נרדמת לבד. היא במשפחתון ששם היא נרדמת לבד המטפלת שמה אותה בלול והיא נרדמת לבד. אבל בערב כדי להרדים אותה זה ממש סיוט. יש לנו סדר יום קבוע מקלחת אחרי זה סבב של ספרים שהיא בוחרת( היא מתה על ספרים כל יום אנחנו קוראות 4-5 ספרים) אחרי זה הולכות למיטה אבל מפה היא לא נרדמת לב היא לא מוכנה שאני יעזוב אותה , אז היא מתחילה לדבר , קוראת לי אמא , משחקת ולוקח לה לפחות חצי שעה להירדם וזה ממש קשה. אני מרדימה אותה בין השעה 20.00-21.00 תלוי ברמת העייפות שלה. מה אני צריכה לעשות כדי שהיא תרדם לבד ?? ב. היא לא אוהבת לצחצח שיניים ואני לא מוותרת לה כי אני מודעת לחשיבות של הציחצוח, זה מלווה בבכי והיא סוגרת את הפה ואני פשוט פותחת אותו בכוח. נסתי שאנחנו כאילו מצחצחות שיניים ביחד(לא עבד"), בצורת משחק(לא עבד) - יש לך אולי פיתרון?

24/06/2008 | 18:37 | מאת: חלי ברק-שטיין

סמדר, גם ענין השינה וגם ענין הצחצוח שניהם נראים לי קשורים למאבקי כוח ביניכן. את מנסה לחנך אותה ולהקנות לה הרגלים והיא נאבקת איתך. זה תהליך טבעי בגיל שלה, ומה שנדרש ממך זה הרבה כוח ונחישות להחליט שאת לא מוותרת על שלך. להיות עקבית בדרישות ולעכוף אותן כך שהיא תלמד לציית ולעשות את שנדרש. את יכולה לקרא בנושא של משמעת בספרי בגובה העיניים, פרק מתפרסם באתר שלי, וגם בספרי 'תקשיבו לי רגע'. יש שם הרבה עצות מעשיות למשמעת שיעזרו לך. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים