בכי הסטרי עקב מכה/פצע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/06/2008 | 22:43 | מאת: לבנת

שלום, בן בן 4.5 סובל מרגישות יתר בכל הנוגע לתחושות . מגיל אפס לא אהב מגע של אנשים או חיות , אמבטיה וכל הקשור למגע . כיום המצב השתפר מאוד והוא הולך לריפוי בעיסוק תחושתי.הגננת והמטפלת מעידות על התקדמות רבה. לאחרונה קיימת בעיה (שהייתה גם בעבר אך חזרה שוב). כשהוא מקבל מכה הוא פורץ בבכי הסטרי וקשה מאוד להרגיעו. הוא יכול לבכות כך יותר משעה . בעבר היה מגיב קשה אם נמלה הייתה עולה עליו או זבוב. (שלא לדבר על מקרה שהיה עם עכביש קטנטן...) הגננת עומדת חסרת אונים ואינה יודעת כיצד להרגיעו. בבית אני מחבקת אותו ומחכה שירגע. המטפלת בריפוי בעיסוק טוענת שאולי מדובר בהתקף חרדה ולדעתה יש להקנות לו תחושת ביטחון ע"י אמירות כמו : אני כאן כדי לשמור עליך וכד'. מה לדעתך הדרך הנכונה בהתמודדות עם סיטואציות כאלה? הגננת אף רמזה שאולי מדובר בבעיה נפשית... תודה מראש לבנת

25/06/2008 | 23:33 | מאת: חלי ברק-שטיין

לבנת, יתכן שבנך מתמודד עם שילוב של רגישות תחושתית מוגברת ותגובות חרדה. זה שילוב אופיני ויכול להסביר את התקפי הבכי. יתכן שהם גברו/חזרו כי משהו מלחיץ אותו. לא צריך להיות משהו דרמטי, מספיק שיהיו שינויים באוירה בגן לקראת סוף השנה, חוסר סבלנות מסוים של הגננת או בבית- וילד כמוהו מגיב. יכול להיות ששווה לשקול התערבות טיפולית שתדריך אתכם לעזור לו להרגע (הכיוון של לחבק, ולהרגיע שאתם איתו, הוא כיוון נכון) וגם ללמד אותו שיטות הרגעה. נשימות, סוג של עשיה שמרגיע אותו כשבוכה. זה יכול מאוד לעזור בינתיים את יכולה לנסות בעצמך לדבר איתו ולחשוב ביחד איתו מה ירגיע אותו כשבוכה, להתכונן מראש לנסות ליישם כשקורה הבכי . כל מה שיתן לו תחושת שליטה במצב יעזור לדעתי את יכולה לקרא עוד על נושא שליטה ברגשות בפרק בספרי 'תקשיבו לי רגע'. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים