שאלה דחופה - פעוט בן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

12/06/2008 | 12:02 | מאת: דניאלה

חלי שלום, אקדים ואספר שהנני אם חד הורית שמגדלת את בני לבד. אביו לא מכיר בו. מאז לידת בני גרתי אצל הורי עד לפני חודש וחצי. לפני חודש וחצי עברנו לגור בדירה שכורה. בתחילה בני הראה קשיי הסתגלות כגון: מידי פעם בכי לא מובן, דרש יותר תשומת לב (למרות שהוא מאוד מאוד מפונק ומקבל חם ואהבה ופינוקים מכל הסובבים אותו). אבל לא נתתי לו לשקוע בזה ודי מהר הראתי לו את הצד החיובי. שיש לו חדר לעצמו ושיוכל להזמין חברים לבית החדש. הורי גם גן שיתפו פעולה באו לבקר הרבה, אימי מידי פעם אוספת אותו מהגן ונשארת איתו בבית וכולם נותנים לו הרגשה טובה ושהכי כיף בבית החדש. לאחר כל ההקדמה אגש לשורש הבעיה: בגלל לחץ הגן, במקביל התחלנו גמילה מטיטולים בני מראה התלהבות לשבת על הסיר והוא יודע שעושים פיפי וקקי בסיר. אין לו בעיה לשבת בסיר בבית, בגן אבל כאשר אני מלבישה לו תחתונים אין לו את היכולת הפיזית להתאפק במשך חצי שעה. ז"א, כאשר הוא עושה בסיר אני מלבישה לו תחתון ומסבירה לו שאם יש לו פיפי נלך לשירותים נשב על הסיר ונעשה בסיר. לא חולפות 5 דקות אני מוצאת אותו רטוב. וכך חוזר חלילה. בחג מצאתי את עצמי ברבע שעה מחליפה לו שישה תחתונים ברבע שעה. אני יודעת שבהתחלה זה קצת קשה. אבל שמעתי שאם אין לו את היכולת "להתאפק" במשך שעה אחת, יתכן ועדיין הוא לא מוכן פיזית או אולי נפשית אפילו. יתכן שטעיתי שהתחלתי לגמול אותו עכשו (בגלל המעבר לדירה חדשה) ויתכן שהרגישות הנפשית שלו גורמת לו לא לשתף פעולה (עלי לציין שאם הוא לא מוכן לשבת בסיר או ללבוש תחתונים אני לא לוחצת עליו - בלחץ אני לא אשיג את המטרה) מצד שני יש לי את הלחץ של הגן. הגננת אומרת לי "הוא גדול... הגיע הזמן.... כמעט כולם גמולים.... וכן הלאה) מה עלי לעשות??? האם להניח לזה לעוד שבוע ,שבועיים ,חודש??? האם להמשיך ואם כן כיצד לעשות זאת מבלי לגרום לו טראומה ולחץ נפשי. אודה לך על תשובתך (מקוה שתספיקי לענות לי לפני אעדרותך) בברכה דניאלה

12/06/2008 | 21:28 | מאת: חלי ברק-שטיין

דניאלה, אני מבינה את ההתלבטות. את צודקת - בלחץ זה לא יעבוד אני ממליצה לך לקבוע שיחה עם הגננת. לא שיחה כבדרך אגב בבקר או בסוף היום, אלא שיחה ממש שיש לה זמן ואז תפתחי בפניה את ההתלבטות. תשאלי את דעתה. תגידי שאת סומכת עליה (ואני מקווה שאת סומכת עליה) ושתציע לך איך לפעול בשתוף פעולה בגן ובבית. אולי היא תמשיך לעת עתה את הגמילה בגן, בדרך שהיא חושבת שתעבוד ואת תחכי עוד קצת בבית. בכל אופן שווה לשמוע את דעתה, ומאוד שווה לעבוד ביחד. המתח שאת מרגישה שלוחצים עליך- הוא לא טוב טפלי בו קודם בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים