בת 5 הפרעות בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

03/06/2008 | 14:59 | מאת: זיוה

אני אם חד הורית לילדה בת 5 {פקחית נורא} אשר אביה נמצא בכלא מזה שנה. היא היתה אצלו בביקורים אחת לחודש בערך, אך משראיתי שזה גורם לה לאיזשהו קושי לחזור לשיגרה הפסקתי לקחת אותה לשם, אך הם מדברים מדי יום. ובשנה זו התחלפו הגננות של הילדה בגן ומאז הילדה מגיבה באלימות חוצפה עושה מה שהיא רוצה בגן. ולאומת זאת בבית הכל בסדר איתה, והגננות דיברו איתי מספר פעמים שהם רוצים להשהות אותה מהגן.{אגב אני עוברת בחודש הבאה עיר והיתי מאד שמחה לקבל טיפים איך לעזור לילדה להתעקלם בגן החדש ובבית החדש?} כמה שאלות לי אלייך בבקשה: 1.האם נכון להפסיק את הביקורים בין הילדה לאבא? 2.איך להגיב להתנהגות של הילדה בגן? והאם באמת כדאי להשהות לתקופת זמן את הילדה מהגן?

06/06/2008 | 14:22 | מאת: חלי ברק-שטיין

זיוה, אני מבינה שאת מתמודדת עם מציאות לא קלה. תחזיקי מעמד לגבי השאלות: אני לא חושבת שצריך להשעות את הילדה, למה שתרגיש דחויה? הגננות אמורות להתמודד עם האלימות והחוצפה שלה, זה התפקיד שלהן. השנה עוד מעט נגמרת- שיחזיקו מעמד לגבי הקשר של הילדה עם אבא- אני הייתי ממליצה לך להתיעץ עם עובדת סוציאלית שבודאי בקשר אתכם. שהיא תתלבט איתך, תדריך אותך מתוך הכרות עם אבא שלה ואיתה. זה לא כל כך פשוט וצריך לחשוב על זה אני חושבת שהילדה צריכה הרבה חום וגם גבולות. שתדע מה אסור ומה מותר, מכיוון שאין אבא שיעזור- זה התפקיד שלך. את יכולה לקרא עוד על משמעת בפרק בנושא מהספר שלי 'בגובה העיניים', מופיע באתר שלי בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים