"לא רוצה להיות בעולם"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/05/2008 | 19:15 | מאת: תיתי

שלום, אני אם לארבעה [8,6,2,וחודש]. בני בן השש הינו ילד נבון ביותר, רמה שכלית גבוהה עם פער עצום לעומת הפן הרגשי - בוכה רבות, מתרגז ומתעצבן בקלות. הולך באיטיות ועושה "דווקא". כשמעירים לו מתחיל לצעוק עלי ועל בעלי. פעמים רבות כבר שוחחנו איתו על רגשותיו והתנהגותו, ופעמים רבות כבר שמענו "אני מצטער, רוצה אחרת, אעשה אחרת, אדבר יפה"... היום זה שוב קרה וכאשר כעסנו והזכרנו לו שמחכים שיתנהג כפי שהבטיח\ הוא אמר "אז אני לא רוצה להיות בעולם"... כמובן שנבהלנו מאד [יש לציין כי יש מקרה של אובדנות במשפחה הרחוקה - קרה לפני 5 שנים]. האם יש כאן מסוכנות? לפנות לפסיכולוג? פסיכיאטר? יש לציין שלאחר ששוחננו ארוכות הבנו שזו היתה דרכו להביע תסכול מאי הצלחתו להשתנות. תודה על העזרה תיתי

29/05/2008 | 12:25 | מאת: חלי ברק-שטיין

תיתי\ בנך משדר מצוקה, אין ספק. הפער בין יכולתו השכלית לבין רמת הרגישות והחרדה הגבוהה שלו. הוא מרגיש שהוא מאכזב אתכם, וזה מסעיר אותו עוד יותר. זו תופעה ידועה אצל ילדים שמשלבים שכל ורגישות גבוהה. אני חושבת שבהחלט יעזור לכם לפנות איתו לפסיכולוג ילדים, ליעוץ ואולי אפילו לטיפול. הוא יוכל לעזור לכם להבין את עולמו הרגשי של בנכם, יסביר לכם (ואת זה גם אני ממליצה לכם) לא להסביר לו כל כך הרבה איך להתנהג, כי הבעיה היא שהוא לא מסוגל, ובמקרה הצורך גם יפגוש אותו לטיפול. דרך משחק ושיחות. זה מאוד עוזר. אתם יכולים לקרא עוד בנושא רגשות של ילדים, וגם על טיפול בספרי 'תקשיבו לי רגע', כך תבינו יותר. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים