דרכי התמודדות עם בעיות חברתיות של בני בכיתה א'

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/05/2008 | 21:12 | מאת: אלון

חלי שלום . לאחרונה חל שינוי בהתנהגות בני בן ה-7 (בכיתה א') בעיקר עם חזרתו מבית הספר . שמתבטה בעיקר בתגובות מאוד אגרסיביות עד בכי כמעט מכל דבר פעוט . בשיחה שניהלתי עימו נאות בני לספר לי אודות הקורא אותו בבית הספר . לדבריו חבריו מתעלמים ממנו ומסרבים לשחק עימו מכנים אותו בשמות מעליבים אותו ולא מפרגנים לו על הצלחות . ראוי לציין כי בני הוא ילד חברותי מאוד שהיה מאוד אהוד על חבריו, בעבר. חבריו ממש התחרו בניהם מי יבוא אליו הביתה .אפילו בנות כיתתו ביקשו את חברתו מחוץ לשעות הלימודים (דבר חריג בגיל זה לדעתי) . ראוי לציין כי בני פעיל בחוגים שלאחר שעות הלימודים ומאוד מצליח בכל תחום שבחר לעסוק בו (קראטה,שחייה...) ניכר כי מאוד קשה לו להפסיד מאוד תחרותי ומתקשה להתמודד עם הפסד . בשיחה עימו התברר כי הוא מאוד מוביל בכל הקשור בפעילות הבית ספרית (ספורט וכד') וכי מאוד קשה לו עם זה שחבריו לא מפרגנים לו על הצלחות בפעיוליות השונות ...ומשם המעבר לעלבונות וכיוצא בזה . אשמח לשמוע עיצות להתמודות ודרכים שאוכל להציע לבני שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים בבית הספר .תודה מראש. אקדים ואספר כי בני ילד מאוד חברותי פעיל בחוגים מחוץ לשעות הלימודים (קראטה,שחייה) ומצליח מאוד בכל תחום שהוא בוחר לעסוק בו .

22/05/2008 | 23:42 | מאת: חלי ברק-שטיין

אלון, בנך אכן נשמע במצוקה. יתכן שדברים יצאו משליטה בהרגשה שלו, ובתור ילד שאוהב לנצח ולשלוט במצב הוא מגיב בלחץ, מתח ותוקפנות. הוא תמיד היה חברותי, מוביל ומצליח, תמיד הוא היה תחרותי, זה לא חדש, ובכל זאת הוא היה בסדר. משהו כנראה קרה בזמן האחרון שהקצין את הדבר, והביא אותו להתפרצויות שהיו הייתי מבררת עם המורה מה קורה בכתה, וגם מבקשת את עזרתה בתיווך בינו לבין ילדים כשדברים ממש קורים. להרגיע, לפשר, בגיל הזה מורה יכולה מאוד להשפיע בנוסף, הייתי מדברת איתו באמפטיה, מבקשת שיספר עוד על התחושות שלו, ושירגיש שאתם מתעניינים ומבינים אותו. בנוסף, תנסו לראות איתו איך אפשר שיכעס ויעלב פחות. מה יכול לעזור. מה הוא יכול לעשות? לא מה החברים, אלא מה הוא. צריך לעזור לו להפגע פחות. להרגיע את החרדה שלו. תחפשו איתו את הפתרונות אם זה יירגע טבעי בעזרת המורה ובהתערבותכם- טוב. אם לא- אולי צריך לערב גורם מקצועי שיעזור לו, להווה וגם להמשך. אתה יכול לקרא עוד על הנושא של חרדות וויסות רגשות בספרי 'תקשיבו לי רגע', וטכניקות לדיאלוג כזה תוכל למצא בפרקים בספרי 'בגובה העיניים' בהצלחה חלי

26/05/2008 | 09:02 | מאת: אלון

תודה רבה על התשובה המהירה ומפורטת . אלון

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים