סיוטי לילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/05/2008 | 00:58 | מאת: איש

בני בן 6 . בשבוע האחרון מתעורר מדי לילה כשהוא בוכה, ממלמל, מצביע על דבר מה בידיים, העיינים שלו משדרות אימה ופחד. ברור כי הוא חווה סוג של חלום או ביעות. באותן דקות הילד כאילו מנותק לחלוטין, ער אך לא ער. לאחר שאני מדבר אליו ומרגיע אותו הוא כביכול חוזר למציאות. ניסינו לדובב אותו אך הוא לא אומר דבר ומיד נרדם. בבוקר הילד אינו זוכר דבר והתנהגותו רגילה לחלוטין, כך גם במהלך היום. הוא אינו יודע או זוכר שדבר כזה קרה. אנחנו גם לא מנסים ל"חפור" בזה מפחד שנכניס לו לראש שעליו לפחד מעצם ההליכה לישון. אציין שלא נראה שום שינוי בשגרת החיים סביבו , לא בבית ולא בגן ובמהלך היום התנהגותו רגילה , תקינה ובעצם שגרתית לגמרי. מה את מציעה לעשות ואיך לנהוג?

19/05/2008 | 15:21 | מאת: חלי ברק-שטיין

איש, זה בהחלט קורה שיש לילדים סיוטים, שהם לא זוכרים. צריך לעקוב אם זה ממשיך לתקופת זמן ארוכה, או מסתיים. אם זה ימשיך הייתי מתיעצת עם מומחה שינה. ראה את האתר של ד"ר אבי שדה- הוא מומחה לשינה של ילדים ומתעסק בתחום. אולי תמצא שם עוד תשובות לעת עתה הייתי מייעצת להמשיך בדרך שהתחלתם, לא לדבר על זה כשער, ולעקוב ברגישות אחרי תגובותיו ומצב רוחו בעירנות. אם הכל בסדר, להמשיך ככה בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים