אבקש ייעוץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

14/05/2008 | 11:41 | מאת: קרן

שלום, בני בן 5.5 חודשים. מהיום שנולד אני מנסה ללמד אותו לישון לבד, מנסה לעשות את שיטת המדרגות ואת כל השיטות שקראתי עליהם אך לא מצליחה. הילד לא מצליח להירדם לבד, הוא עוצם עיניים ממשש את השמיכה שלו ואחרי כמה דקות ממש בוכה ובועט ברגליו. ואני מנסה להרגיע אותו ללטף, לדפוק בגב ובסופו של דבר הרבה פעמים מתייאשת ומרימה אותו , והוא רוצה להירדם עלי. הוא אוהב גם שמנדנדים אותו מאוד. יום יום אני לא מתייאשת ומנסה שירדם לבד, יוצאת מהחדר נכנסת שבוכה או יושבת לפעמים ליד מיטתו ומזמזת לו מנגינות אך כלום לא עוזר. בעיה נוספת ואף יותר רצינית זה שהוא מתעורר כל שעתים או שעה מהרגע שנרדם ובוכה , ואז אני נותנת לו מוצץ ונרדם לעוד שעה ואחכ שוב מתעורר ובוכה רוצה שאחבק אותו. בלי שום קשר הוא גם מתעורר לפעמים לאכול או לשתות. מה אני אמורה לעשות עם בעיות השינה שלו ? למה הוא קם ובוכה כל הזמן. זה מין דפוס התנהגות מוזר. אני אישה עובדת ומאוד קשה לי אני בקושי ישנה בלילות. זהו בני הראשון. קרן

19/05/2008 | 15:19 | מאת: חלי ברק-שטיין

קרן, אכן נשמע שבנך לא רכש הרגלי שינה, ובגילו זה כבר כן היה אמור לקרות. מצד אחד יש לו כבר הרגל מושרש להרדם עליך, לא משנה שאת כל פעם מנסה אחרת, כל פעם את נשברת ובסוף מרדימה אותו עליך. אז הוא רגיל. לשנות הרגל זה קשה. חוץ מזה, משהו מטריד את השינה שלו. אני הייתי ממליצה לפנות לגורם מקצועי. פסיכולוג התפתחותי או מומחה אחר לשינה של ילדים קטנים, הסתכלי באתר של ד"ר אבי שדה, הוא מומחה בתחום. כך יאבחנו מה הבעיה, ידריכו ויתנו לך כוח להתמודד עם תהליך השינוי שחייב לקרות. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים