בן 4 עושה בעיות בבוקר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

13/05/2008 | 11:24 | מאת: רוני

שלום רב, בני בן ה-4 מאוד מקשה עלינו בבקרים כאשר אני ובעלי מתכוננים לצאת לעבודה ובו בזמן גם לארגן את אחיו התינוק לתזוזה. זה מתבטא בעיקר כאשר הוא מתקשה לקום (למרות שהולך לישון מוקדם ובזמן) זה מלווה בצעקות ובכי מצידו.עד שהוא מחליט כבר להתעורר אז הוא לא רוצה להתלבש. אני משתדלת לא בצעקות להסביר לו שאנחנו מאוד ממהרים ושגם הוא לא יאחר לגן ונותנת לו לבחור האם להתלבש או שילך עם הפיג'מה לגן. הוא כמובן מתעצבן וממשיך "למרוח" את הזמן, עד שהחליט להתלבש הוא לא רוצה לצחצח שיניים ושוב איומים וכבר אנחנו גם צועקים וזה הופך את הבוקר ללא נעים ואף משאיר טעם רע להמשך היום. עוד דבר שמאוד מקשה הוא שפתאום הוא מתעצבן ומחליט שרק אבא ילביש אותו בעוד שאבא עסוק הוא לא מוכן להזיז את עצמו עד שהוא יבוא אלי, דבר שגם מלווה בבכי וצעקות וגם מעקב אותנו. איך עלינו לנהוג בסיטואציות השונות שתיארתי? האם לאיים בעונש? מה לעשות ומה הדברים הנכונים להגיד לו במצבים כאלו? בבקשה עזרה! תודה רבה רוני

19/05/2008 | 13:46 | מאת: חלי ברק-שטיין

רוני, אני מרגישה כמה קשה לך אני חושבת שמה שיעזור זה שלא תחכו שהדברים יבואו ממנו. שיבין , שיעשה דברים מעצמו. פחות תסבירו, ויותר תגידו לו ברור מה אתם דורשים, אל תתרגשו ואל תגיבו לבכי שלו, ותמשיכו בנחישות לדרוש את שלכם. לא צריך לצעוק, אפשר גם לחייך, אבל להיות ברורים וחד משמעיים. למשל, שיש מקרים שאמא מלבישה ולא אבא. וזהו!!! אין טעם לאיים בעונש, עדיף לפעול בתוצאות טבעיות- לומר 'אם - אז' ולבצע. אם תיתן לאמא להלביש תוכל לראות טלויזיה, ואם לא- אז אין טלויזיה בבקר. למשל. או כל מה שעובד עליו, לטוב ולרע את יכולה לקרא עוד בנושא באתר שלי, ובספרי 'בגובה העיניים' ו'תקשיבו לי רגע', בכל אחד מהם יש פרק מפורט בנושא המשמעת. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים