בעית קשב וריכוז?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

01/05/2008 | 09:47 | מאת: לילך

בני בן 5.5 בגן חובה ת הגננת כל הזמן מתלוננת שבשעת ריכוז בני מתעסק בדברים אחרים כמו: משחק עם הראש למטה , מגרד באוזנים , מציק לילדים שיושבים על-ידו , ולא מרוכז במה שהיא מדברת ! למרות שהיא מעירה לו שיפסיק הוא ממשיך ! שאלותיי: האם זה קשור לבעית קשב וריכוז??? ביקשתי להשאיר אותו עוד שנה בגן חובה מהסיבה שהוא עדין לא בשל ? האם זה קשור שעוד שנה הוא יכול להיות יותר בוגר !

02/05/2008 | 04:47 | מאת: חלי ברק-שטיין

לילך, האם בנך תמיד היה חסר שקט, מרוכז לטווח קצר, תנועתי? איך הוא היה כתינוק ובשנים עד עכשיו? זה מידע חשוב לאבחון אם אלו תופעות של מספר שנים - יתכן ויש לו בעיית קשב אם זו תופעה חדשה- יתכן וזה קשור למתח של העליה לכתה א'. לדעתי, אם רק אפשר השאירי אותו עוד שנה בגן, בכל מקרה זה מוכח שעוד שנה עוזרת לילד להכנס בוגר יותר, ולהתמודד טוב יותר עם כל מה שעומד בפניו לגבי אבחון- את יכולה שיעשו לו אבחון פסיכודידקטי אצל פסיכולוג חינוכי מומחה, כך תדעי את מצבו בכל התחומים, גם בתחום הקשב. זה יעזור גם להחלטה לשנה הבאה, וגם יתן הכוונה לכם ולמערכת החינוך איך לחזק אותו. אל תהססי, אבחון מאוד עוזר. חלי

07/06/2008 | 07:45 | מאת: שלומית

בני בן 4.5 והגננת כנל אצלי מצינת שהילד מאוד רוצה אך לא יכול יש לו חוסר שקט תנועתיות אינו מסוגל לשבת במפגשים לכן המליצו לי מאוד גן משולב. תקווי מאוד שבנך לא יצטרך לקחת רטלין כי זה מה שממליצים כל הפסיכולוגים ודיברתי עם לא מעט. רטלין מרגיע מכניס אותו לפוקוס ולהתארגנות מה שכרגע אין לו. עבודה לא קלה מחכה לך עם הילד עשינו אבחונים על מנת להכניס לגן משולב. שנה לא קלה היתה לי בגן עירוני כאשר לילד "יש את זה" מסמנים אותו כילד בעיתיוכבר נפתח תיק בשרות הפסיכולוגי בעיר בו את מתגוררת. מאחלת לך בהצלחה. המון בכיתי בגלל זה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים