גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/04/2008 | 09:37 | מאת: אמא

בני בן 2 + 7 חודשים מוכן לגמריי לגמילה ומדבר על עשיית צרכים עוד מלפני שנה בערך , התחלנו גמילה בפסח כאשר הייתי איתו במשך כל השבוע הלך מעולה . ביום הראשון פספס קקי פעם 1 ופיפי אפילו לא פספס כלום. עד היום פספס סה"כ 4 פעמים פיפי ופעמיים קקי. הבעיה היא שמאז שהתחיל שוב את המסגרת במעון הוא כבר יומיים לא עשה קקי ונראה שיש לו עצירות שכואבת לו הוא מתלונן על כאבים "בקקי" ו"בטוסיק" ובגן הוא פספס פיפי פעמיים ביום הראשון אחרי החג ובשאר הפעמים הלך ועשה לבד, ואתמול לא פספס אפילו פעם אחת בגן , אבל הקקי לא מגיע. ואני חוששת לבריאותו ותקינות תהליך הגמילה עם הקקי. יש לציין שגם בחול המועד נסענו ל3 ימים עם משפחתי , גם שם הייתה עצירות של יומיים בערך ואיך שנכנסנו הביתה הוא ביקש לעשות ואכן עשה. ייתכן והוא מתבייש בעשיית קקי? או אולי לא מרגיש עדיין מספיק נוח ומתבייש. מכיוון שבגילו כבר ישנה ההבחנה שזה מריח לא טוב וקיימת קצת בושה מצידו? אני קוראת די על תהליכי גמילה ומודעת שזהו תהליך טבעי ושעם קקי קשה יותר אצל ילדים מסויימים אך בכל זאת אינני יודעת כיצד אוכל לעזור לו. מה אתם חושבים, מה עלי לעשות כדי להקל עליו.חשוב לי לומר שאנו מבחינתנו נתנו לו ואף הצענו לו את האפשרות לעשות קקי בתחתון חיתול והוא מסרב לחזור לחיתול. (שדרך אגב אנו משתמשים עם התחתון חיתול לשינה בלילה ובצהריים ואתמול בגן הוא ישן בלי כלום וקם יבש).

30/04/2008 | 07:06 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא, הייתי מתיעצת עם רופא, יתכן וצריך עזרה לריכוך הקקי להקל עליו בכל מקרה, לכו איתו בקלות, אל תלחצו. שתפו גם את הגננת בפעוטון בתהליך, יתכן והיא יכולה לתרום אם דברים לא יתקדמו כפי שצריך- פנו להתיעצות אצל פסיכולוג התפתחותי המתמחה בתחום. אבל זה רק בשלב מתקדם. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים