אחות חדשה....מה לעשות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/04/2008 | 20:06 | מאת: הגר

שלום אני צפויה ללדת בימים הקרובים ,ואני מרגישה כי בני הבכור איליי בן שנתיים וחודש מרגיש בעניין ,מאוד קשה לו להיפרד ממני הוא לא מוכן שמישהוא אחר יאכיל אותו יחליף לו או ירדים אותו אפילו לא אביו, אני לא יודעת מה לעשות בזמן שהותי בבית-החולים , איך עליי להתנהג עימו עכשיו ובכלל אח"כ... האם זה הגיוני שהוא מרגיש קנאה , אני מסבירה לו כי אומנם בקרוב אחותו החדשה תגיע אך זה לא אומר שאמא ואבא יפסיקו לאהוב אותו. מה דעתכם בעניין???

27/04/2008 | 00:30 | מאת: חלי ברק-שטיין

הגר, ראשית אני מאחלת לך לידה קלה ומזל טוב לגבי בנך- מאוד יתכן שהוא רגיש ומגיב לתחושת המתח והשינוי 'באויר'. אפילו שהאח עדיין לא הגיע הוא מרגיש 'שמשהו קורה' ומגיב לכך. לדעתי את אמורה להתיחס אליו טבעי, ולסמוך על בעלך ומי שיהיו איתו בבית החולים. כשהוא יבין שאין ברירה הוא יסתגל. אל תנסי לפצות אותו מאשמה, זה לא עוזר. יש לך עכשיו הרבה שנים לתמרן בין שניהם, ואולי עוד אחים נוספים. צריך סבלנות לכך. את יכולה לקרא עוד בנושא אחים בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע'. אני מפרטת רבות בנושא ושוב, מזל טוב, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים