הנקה עד גיל מאוחר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/04/2008 | 18:32 | מאת: לימור

לחלי ברק שטיין שלום רב! יש לי שתי בנות.האחת בת 5.6 והשנייה בת 2.9 . בתי בת ה 2.9 עדיין יונקת לפני השינה ובאמצע הלילה פעם, פעמיים. הצעתי לה מים כתחליף והסברתי לה שהיא כבר גדולה. היא הבינה אך שהרגע מגיע ואיני מסכימה היא בוכה. (אנחנו ישנות יחד במיטה שלה). אם היא מתעוררת ואיני נמצאת היא בוכה, ה"הרדמה" שלהן מתבצעת על ידיי. איני יודעת להציב כנראה את הגבולות הנוגעות לנושאים הללו, או שאני מרגישה שזה פיצוי על כך שאיני נמצאת איתן מספיק (מדיכה שעות רבות). מה עלי לעשות איני יכולה לעמוד בבכי הנוגע לנ"ל. תודה מראש על תשובתך

27/04/2008 | 00:27 | מאת: חלי ברק-שטיין

לימור, בתך צריכה לעבור תהליך גמילה, וזה מאוד לא קל. היא התרגלה לינוק כל כך הרבה זמן שקשה לה להפסיק. לדעתי לא תצליחי לגמול אותה אם את לא תהיי נחושה לגמרי שזה מה שאת רוצה. אם תהיי שלמה, שזהו- היא לא תינק יותר (החלטה מאוד מתאימה לגיל שלה) תוכלי להגיד לה את ההחלטה בצורה נעימה וברורה, ותוכלי לספוג את הבכי שלה, עד שהיא תתרגל. זה עלול לקחת זמן, עד שהיא תשלים עם השינוי, ותוכל להמשיך הלאה. אגב, למה אתן ישנות באותה מיטה, אולי ייקל שתשנו במיטות נפרדות? אני חושבת שאם את מרגישה אשמה על כך שאת לא מספיק איתה, צריך לחפש דרכים אחרות. את רואה בעצמך, שזה לא עוזר. את יכולה לקרא בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע', אני מתיחסת לכך בהרחבה בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים