תינוקת חדשה בבית-דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/04/2008 | 14:03 | מאת: עמית

אני אם לבת בת שנה ו-11 לפני כשבועיים נולדה לה אחות קטנה. עד היום ביתי היתה ילדה טובה כלומר עושה מה שמבקשים ממנה, עקשנית, אך עומדת בגבולות שהעמדנו לה. כיום הגיעה אחות לבית, היא מקבלת אותה כמו אמא קטנה לכל דבר ומאוד אוהבת אותה. היא שותפה להכל בבית והיא מאוד עצמאית (לא ציינתי שהיא ילדה מאוד מפותחת קוגנטיבית ועצמאית מאוד) היא עוזרת לנו בהאכלה, הכנת בקבוקים, מקלחות בהכל בקיצור. החשוב הוא שאנחנו לא דוחפים אותה לזה אלא זה מגיע ממנה, הבעיה עכשיו היא השינה בלילה היא עד היום היתה קוראת לי והייתי מחוץ לחדר אומרת לה שאני כאן וזה הספיק כמה פעמים והיתה נרדמת כיום היא לא הולכת לישון בוכה המון וגם אם אני איתה בחדר היא ממשיכה לקרוא לאמא ואח"כ לאבא ואם אני באה ליד מיטתה היא מתחילה לבכות , לצעוק לקום במיטה וכו'... מה לעשות איך להתמודד? דבר נוסף היא לא מוכנה ללכת אם אבא שלה לשום מקום בלעדי, הייתכן שזה כתוצאה מהלידה שהיתה הרבה עם אביה? בשיגרה היא לא רואה אותו הרבה! מה אני עושה ואיך להתמודד עם המצב כשאהיה לבד עם שתיהן? תודה וחג שמח

24/04/2008 | 05:16 | מאת: חלי ברק-שטיין

עמית, ראשית מזל טוב לכם נשמע שבתכם מגיבה בנסיגה מסוימת להולדת אחותה, וזה מתבטא בלילות ובהיצמדות אליך. זה טבעי ועדיין לא הייתי מסיקה מסקנות מזה. הייתי מגיבה אליה בטבעיות, בצורה נחושה ונעימה. אומרת לה שהיא צריכה צריכה לישון, ומחזירה אותה למיטה. וגם לגבי אביה, לומר לה חד משמעית מתי שהיא צריכה להיות איתו, ולא להכנס לויכוחים או רגשות אשמה זה אמור להרגיע את המצב. ואחר כך, ראו כיצד הדברים מתקדמים. אם לא יהיה שיפור, שווה יהיה לחשוב עוד פעם בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים