חלי שלום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/04/2008 | 09:17 | מאת: נירית

בני בן 8 חודשים כמעט. בעוד חודשיים יכנס למשפחתון בבית של המטפלת שבו 5 תינוקות (מספטמבר יהיו 4). אני דואגת אם בחרתי נכון מהבחינה שלא יקבל יחס של אחד לאחד ובעיקר אם לא תתפתח אצלו חרדת נטישה בגיל זה. עד עתה לא עזבתי אותו ליותר משעות בודדות וגם במקרים אלו, היה עם אביו. תודה, נירית

24/04/2008 | 05:07 | מאת: חלי ברק-שטיין

נירית, הדאגה שלך טבעית. אבל הוא בגיל שזה בסדר לשלוח אותו למספר שעות ביום. את יכולה להיות רגועה כי את תהיי מאוד רגישה לתגובות שלו, ואם תרגישי משהו לא בסדר (אי שקט, בעיות בשינה, באכילה) שינוי דרסטי בהתנהגות שלו, תמיד תוכלי להוציא אותו ולחפש פתרון אחר, מתאים יותר. את תראי בזמן אמת. אם את מרגישה שאת בוטחת במטפלת, לכי עם האינטואיציה שלך וסימכי על הבן שלך. אם תהיה סיבה להרגיש אחרת, תעשי שינוי אז, אל תדאגי מראש בברכה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים