נשיכות אצל בן שנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

06/04/2008 | 15:01 | מאת: יעל

נכדי בן השנה נוהג לנשוך , לא עליתי על הסיבה וגם הוריו והגננת בפעוטון לא מבינים למה? אודה לתשובתך. סבתא

09/04/2008 | 07:04 | מאת: חלי ברק-שטיין

יעל, ילדים נושכים כדי לבטא את רגשותיהם, בדרך כלל כעס ותסכול, כשאין להם עדיין מילים ושפה לבטא אותם. זאת הסיבה המרכזית. הנשיכות פוסקות כשיש מילים. היכן שיש עיכוב בדיבור יש יותר נשיכות. חפשי, יש בארץ ספרון שמרחיב בנושא, לצערי אין לי את שמו. אין לך מה לדאוג, זו תופעה טבעית, צריך לא לכעוס אבל עדיין לשים גבולות ולומר חד משמעית שזה אסור, בהדרגה הילד ילמד. בברכה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים