בעיית התנהגות של בן 4 בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

06/04/2008 | 12:00 | מאת: רונה

שלום רב לבני בן ה-4 ישנה בעיית התנהגות בגן שהחלה בתחילת השנה כאשר עבר לגן חדש ואחיו הקטן נולד באותו הזמן. הבעייה נפתרה ע"י עזרה מפסיכולוגית הגן אך פתאום צצה שוב. הוא נוטה להרים יד ולהציק לילדים בגן אף לגדולים ממנו , לפרק בניות של אחרים, ולדחוף. בעייה זו קיימת אך ורק בזמן שהייתו בגן. יש לציין שהוא ילד חכם ביותר בעל מוטוריקה עדינה וגסה טובה במיוחד והוא מאוד מאוד יצירתי. הגננת אומרת שהמצב גורם לו לתסכול רב ואף ל"חוסר בחברים". אשמח להצעתך הדחופה. תודה

09/04/2008 | 07:02 | מאת: חלי ברק-שטיין

רונה, מכיון שהיה לך נסיון טוב עם התערבות פסיכולוגית הגן, מדוע לא להמשיך איתה?!. תגובות של ילדים חוזרות בגלים, וזה טבעי. יש עליות וירידות ולא צריך להבהל. אם לילד ולכם ולגן יש נסיון טוב עם מה שנעשה עם הפסיכולוגית, תחזרו אליה. הפתרון הוא אף פעם לא זבנג וגמרנו, צריך תחזוקה. ואת זה צריך לעשות. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים