פוחד לשחק עם ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

04/04/2008 | 05:13 | מאת: דיינה

חלי שלום, בני השלישי במספר, בן השלוש (בן זקונים) אינו הולך לגן מבחירה שלנו. הבחנו בתופעה שכאשר אנו יוצאים לשחק איתו במקומות ציבוריים כגון גן שעשועים ומשחקייה הוא מהסס לשתף פעולה עם ילדים אחרים, התנהגות זו באה לידי ביטוי בכך שהוא נצמד אלי אוחז במכנסי ומבקש שארים אותו על הידיים, כאשר אין ילדים נוספים בגן השעשועים הוא משחק באופן חופשי אך שומר עימי על קשר עין, כאשר מצטרפים ילדים לגן, הוא נסוג, נצמד אלי ומתבונן בהם, אני שואלת אם הוא רוצה לשחק איתם והוא עונה לא, לרוב הוא מבקש ללכת הביתה. יש לציין שכאשר מגיעים אורחים לבקר אותנו הוא חברותי ומשתף פעולה עם כולם בעיקר עם מבוגרים. חשוב לציין כי אנו מתגוררים בארה"ב ולרוב מכרינו אין ילדים בגיל בני. בשגרה הוא מצטרף אלי לכל פעולות היום ואני משתדלת לקחת אותו שלוש פעמים בשבוע לגן ציבורי או משחקייה בכדי שישחק עם ילדים אחרים. לדעתי התנהגות זו אינה נובעת משום שאינו הולך לגן ילדים וחשוב לי לקבל חוות דעת מקצועית. בברכה, דיינה.

04/04/2008 | 06:17 | מאת: חלי ברק-שטיין

דיינה, קשה לדעת בדיוק מה גורם לקושי. יתכן שהוא מטבעו ביישן וצריך בטחון רב כדי להרגיש חופשי, כמו בבית. יתכן גם שחסר לו תרגול ביחסים עם ילדים בגלל שהוא מעט איתם, ורוב הזמן עם מבוגרים, איתך. אני יודעת שבארצות הברית זה מקובל שילדים נשארים בבית, אבל אולי צריך לשקול שוב אם לא כדאי לו להשתלב בחברת ילדים מעט יותר. האם ניסיתם לדבר איתו, לברר (בלי כעס) מה מטריד אותו במקומות הציבוריים. אולי אפשר יחד איתו לנסות לראות מה יעשה לו יותר קל, כל פעם קצת יותר. שווה לנסות. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים