תינוקת חדשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

03/04/2008 | 11:09 | מאת: עמית

האם יש דרך קלה להכין או להקל על ילדה בת שנתיים כשמגיעה תינוקת חדשה הביתה? לאחרונה הבת שלי מחפשת אותי בלילות ומתעוררת הרבה.

04/04/2008 | 06:12 | מאת: חלי ברק-שטיין

עמית, אין דרך קלה. אבל חשוב לזכור שאחות קטנה זה לא אסון עבורה, ואם את תרגישי כך, ולא אשמה ולחוצה המסר יעבור לילדה, וזה ייקל עליה. נסי לשמור כמה שיותר על סדר היום שלה, על תשומת הלב האישית אליה, והיא תתרגל, גם אם יהיה קשה בהתחלה. חשוב לא לפנק מידי, לא לפצות מידי, כי ילדים מיד מרגישים את זה , ודוקא אז הלחץ גובר. בהצלחה ובמזל טוב, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים