הליכה מתוך שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

02/04/2008 | 14:17 | מאת: נעמה

שלום: הבת שלי בת 2.5 שנים. במהלך 2 הלילות האחרונים היא יוצאת מהמיטה ומתחילה ללכת. בפעם הראשונה שאלתי אותה מה קרה והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ ואז החזרתי אותה למיטה. לילה לאחר מכן היא קמה , קמתי אחריה , הכנסתי אותה חזרה למיטה מבלי לדבראיתה והיא נרדמה. ברצוני לציין כי זו ילדה שברגע שהיא רואה חושך היא מפחדת. יש לכך הסבר כלשהו? לתשובתכם אודה נעמה

04/04/2008 | 06:04 | מאת: חלי ברק-שטיין

נעמה, אינני יודעת מדוע זה קורה. הליכה מתוך שינה היא תופעה קיימת ולא תמיד מעידה על בעיה, מלבד הבעיה הבטיחותית. אבל בגלל שזה משהו חדש, הייתי הולכת להתיעץ עם רופא המשפחה/רופא הילדים בשלב ראשון. לבדוק יותר את הפרטים, לראות אם משהו השתנה, ואם יש משהו פיזיולוגי שמציק לה. אם הוא לא יתן כיוון, והתופעה תמשיך- אפשר להמשיך להתיעץ עם פסיכולוג התפתחותי בהצלחה חלי

04/04/2008 | 06:05 | מאת: חלי ברק-שטיין

דבר נוסף, יש אתר שמתיחס לבעיות שינה של ילדים של ד"ר אבי שדה. את יכולה לנסות להתענין גם שם.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים