התמודדות עם ילדת ביניים בת 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/03/2008 | 09:54 | מאת: אמא מתוסכלת

שלום רב חלי, אנו זוג הורים אמא 31 אבא 32 נשואים 5 שנים יש לנו 3 ילדים רביעי בדרך בני הבכור בן 4.5 השניה בת 3 הקטן בן 10 חודשים ובעוד 3 חודשים יהיה ילד רביעי. יש לנו קושי עם הבת בת ה-3 של משמעת. היא ילדה חכמה ומקסימה, מלאת שמחת חיים כל היום שרה ורוקדת אך מצד שני נוטה לבכות על כל דבר שנעשה לא לרוחה (אולי פינוק) ואנחנו לא יודעים איך להתמודד עם המילה לא מולה כי אנו יודעים לאן זה יוביל (בכי) היא די עקשנית ומאוד קשה לפנות אליה על מנת שתבצע משימות היא לא רוצה כאילו "לא שמה" על מה שאנו מדברים או אומרים לה. רצינו עזרה וטיפים לדעת איך לגשת אליה יש לי המון דוגמאות אם תרצי שאפרט לך. משתוקקים לעזרה. ההורים

29/03/2008 | 06:07 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא יקרה, אל תהיי מתוסכלת. מאבקי כוח של ילדים בני שלוש הם תופעה נפוצה. ובעיות משמעת גם כן. התפקיד שלכם הוא לא להגיע לכעס אלא לאכוף את המשמעת באופן עניני. לומר לה דרישות חד משמעיות במשפטים קצרים, לא לוותר גם היא 'עושה סצנות', לתת חיזוקים כשהיא בסדר, וגם סנקציות- קצרות טווח כשהיא לא בסדר. לא לדבר הרבה, לא להסביר ולא לשכנע אלא לדרוש את המשמעת. אתם יכולים לקרא עוד בנושא בפרק על משמעת בספרי 'בגובה העיניים', ובספרי 'תקשיבו לי רגע'. נמצא באתר שלי. אם תצטרכו עוד הדרכה רצוי שתתיעצו למספר פגישות (בדרך כלל לא הרבה) עם פסיכולוג. זה יעיל, והעצות שתקבלו יעזרו לכם עם כל הילדים בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים