גמגום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/03/2008 | 16:11 | מאת: יעל

שלום רב, השבוע מלאו לילדתי הגדולה 3 שנים ובעוד חודשיים אחותה הקטנה תהייה בת שנה. לפני כ שלושה חודשים, לאחר התלבטויות רבות ,העברנו את הגדולה לגן חדש ואת הקטנה הכנסנו למשפחתון בו הייתה הגדולה. יש לציין שהמעבר היה חלק חוץ מהימים הראשונים שבהם הייתה פרידה קשה בבוקר אך מאז המעבר ילדתי פורחת ומתפתחת מבחינה מנטאלית בקצב מהיר מאוד. בחודש האחרון החלה לגמגם למשך כמה ימים אך בהתייעצות עם הגננת התעלמנו מן הגמגום ולא הערנו לה ובאמת זה עבר. לפני מספר ימים הגמגום חזר ונוצר מצב שהיא נתקעת בתחילת מלה מסויימת, לא מצליחה לסיים אותה ופשוט מוותרת עליה או שמוותרת על כל המשפט. יש לציין שהשפה שלה מאוד התעשרה מאז שנכנסה לגן החדש. שאלתי היא האם יש צורך לטפל/לבדוק את הנושא או פשוט להתעלם וזה יעבור? תודה מראש. יעל

28/03/2008 | 02:01 | מאת: חלי ברק-שטיין

יעל, כפי שהסברתי למי ששאלה גם על גמגום- ילדים בהחלט נתקעים לפעמים ומגמגמים ופעמים רבות זה עובר. אבל אני חושבת שליתר בטחון לא יזיק להתיעץ עם קלינאית תקשורת, שתשמע אותה ותמליץ באופן מדויק יותר אם להתעלם או להתערב בדרך כלשהי. התיעצות כזו יכולה רק להועיל והייתי ממליצה עליה בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים