גמגום בגיל שנתיים ו-9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

23/03/2008 | 07:52 | מאת: סיוון

שלום רב, בתי בת שנתיים ותשעה חודשים. מדברת ומבינה שתי שפות במידה שווה (עברית ורוסית). בזמן האחרון התחילה לדבר ממש טוב, מנסחת משפטים נכונים דקדוקית, לרוב כמעט לא מערבבת בין השפות (אלא אם היא לא מכירה את המילה בשפה הרלוונטית למשפט). אנחנו מצפים לילד נוסף, ובחודשיים האחרונים היא התחילה לומר הרבה פעמים "אה-אה-אה-אה-אה-אה..." לפני שמתחילה לומר משהו, במיוחד אם זה משהו שמלהיב אותה והיא רוצה לומר את זה דחוף, כאילו בוחרת מילים. ואז אומרת משפט רגיל בלי הפסקות בדרך. הגננת בגנון אמרה לי שזה נקרא גמגום. רציתי לשאול האם זה בגלל עומס של שפות או משהו פסיכולוגי. והאם יש לטפל בזה לפני שיהפוך להרגל או לתת לזמן לעשות את שלו? ולמי לפנות עם הבעיה? תודה מראש.

28/03/2008 | 01:47 | מאת: חלי ברק-שטיין

סיוון, אני מבינה שאת מודאגת אבל לדעתי כדאי לחכות. גמגום קל הוא נפוץ אצל ילדים במהלך ההתפתחות. זה קורה אולי במקרה שלה כשקצב המחשבות מהיר יותר מקצב שליפת המילים והגייתן. לכן היא 'נתקעת' עד שהיא מתארגנת. צריך לתת ללידה להתרחש (במזל טוב) לחכות עוד מספר שבועות ולראות. אם התופעה לא חולפת ואפילו מחריפה- לכו להתיעץ. אפשר לפנות לקלינאית תקשורת גם דרך קופת חולים. אם את ממש מודאגת אין מניעה להתיעץ כבר עכשיו. זאת רק התיעצות ואולי תעזור לך להיות יותר שקטה לקראת הלידה. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים