שאלה התנהגות של תאומים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/03/2008 | 21:06 | מאת: שנידן

שלום רב, יש לי תינוקות תאומים בני שנה ושלושה חודשים בת ובן. הבן נולד הקטן מבן השניים. תמיד חשבנו שהוא יהיה "המסכן" מאחותו שתכסח אותו. אך היא נעשתה עדינה (כלפיו בכל אופן) כשהוא בוכה היא מלטפת אותו ומביאה לו מוצץ. אך הוא בלי כל סיבה , סתם כך בכל הזדמנות מושך לה בשערות, ממש בחוזקה וצוחק מיזה. אני לא יודעת איך להגיב. אני צועקת עליו, מכניסה אותו ללול לעונש. אפילו היו כאלה שאמרו לי תמשכי לו גם בשערות שיבכה וככה הוא יפסיק. אך זה כל כך כואב לי לחשוב שאני יכאיב לתינוק כזה קטן, אפילו בלי לדעת אם זה יעזור ויפסיק את התופעה. יש לציין שגם לי הוא מושך שערות בהזדמנויות שונות וממש צוחק. מעבר למשיכות שיער הוא מכה עם צעצועים שיש לו ביד. דבר נוסף שמטריד אותי, הילד מכה את עצמו, ז"א באמצע האוכל, או סתם בזמן משחק הוא נותן לעצמו בוקסים בראש. בהתחלה הערתי לו אסור לעשות ככה, אך עכשיו אני מתעלמת מהתופעה בתקוה שתיפסק , אבל לא נפסקת. אודה להתייחסותך. בברכת שבוע טוב

28/03/2008 | 01:48 | מאת: חלי ברק-שטיין

שנידן, ההתנהגות של בנך מטרידה, במיוחד זה שהוא מכה את עצמו. פעמים רבות ילדים מרביצים לאחרים, וצוחקים כי זה מהנה אותם, אך מדוע הוא מכה את עצמו? לא ברור אני חושבת שאתם צריכים להגיב חד משמעית ולומר שזה אסור, ולהרחיק אותו ממי שהוא מכה. אין טעם לצעוק, אפשר לדבר בטון תקיף, וזה מספיק. גם כשהוא מרביץ לעצמו צריך להפסיק אותו. אני מסכימה איתך שאין טעם למשוך לו בשערות, זה רק יפגע בו, ולא בטוח שהוא ' יבין את המסר'. אם לא יכול שיפור מהמסרים החד משמעיים שלכם, הייתי הולכת להתיעץ עם פסיכולוג התפתחותי. אולי הוא יבין מאינפורמציה נוספת שיקבל עליו מה מקור ההתנהגות. לי חסר מידע כדי להעלות עוד השערות אל תהססי להתיעץ, את יכולה לעשות זאת דרך קופת חולים. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים