הרגלי שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/03/2008 | 21:53 | מאת: שירלי

לאחרונה התייעצתי עם פסיכולוגית ילדים לגבי קשיי הרדמות של בתי בת השנתיים, היא אינה מוכנה לישון לבד אלא רק כאשר מבוגר אחר נמצא לידה, גם כאשר מתעוררת באמצע הלילה. לפי הפסיכו' עלינו לשהות עימה בחדר עד שתרדם ואז לצאת ממנו, האפקט הוא כאשר תתעורר ותגלה שישנה לבד. אנו מבצעים שיטה זו כבר למעלה מחודשיים והיא עדיין אינה מוכנה להרדם לבד... מה עושים??

26/03/2008 | 23:23 | מאת: חלי ברק-שטיין

שירלי, חסר לי מידע כדי לדעת מדוע השיטה לא עובדת. לא כל כך ברור לי, אם אתם איתה כשהיא נרדמת, למה שהיא תתרגל להרדם לבד. ההרגל המתחזק הוא דוקא להרדם עם מבוגר. אולי תלכו בשיטה אחרת של לנסות לעזור לה להרדם לבד, שתשבו ליד הדלת, ואחר כך מחוץ לדלת,ואחר כך בחדר השני- א ולי בהדרגה היא תתרגל. בכל מקרה, מכיון שכבר התחלתם בשיטה מסוימת, הייתי מתיעצת עם הפסיכולוגית. האם חזרת אליה להמשך התיעצות. מה היא אומרת למה ההצעה לא עוזרת. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים