יציאות בתחתונים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/01/2008 | 21:06 | מאת: ק.ס

שלום רב,בני הבכור בן חמש כמעט והקטן בן שנתיים (כמעט).הגדול נולד פג בשב' 33 במשקל 1400 גר'.ההתפתחות שלו תקינה, כרגע הוא מטופל אצל מרפאה בעיסוק בשל סירבול וקושי במוטוריקה עדינה.קיימת קנאה בין השניים ולא מעט מריבות.מאז שהגדול נגמל מטיטולים,בגיל 3, היה לו קשה לשלוט בצרכים. הגמילה הייתה קשה וארוכה. לאחרונה בורח לו קקי בתדירות מאוד גבוהה, לא ממש את כל היציאה רק חלק ממנה. גם כשיש לו פיפי הוא לא ממהר לגשת לשירותים.תמיד צריך להזכיר לו ולפעמים ממש להכריח אותו.אני ממש מיואשת,ניסיתי להסביר לו אבל הוא לא מבין וזה חוזר חלילה.האם זו בעייה פסיכולוגית, לאן עלי לפנות?!

22/01/2008 | 22:27 | מאת: חלי ברק-שטיין

קשה לדעת מה מקור הקושי, אבל בהחלט שווה לך להתיעץ עם איש מקצוע שמתמחה בנושא. אפשר גם דרך קופת חולים. פסיכולוגים התפתחותיים בעיקר. קושי בשליטה בצרכים בגילו יכול להיות קשור לתחום הרגשי- לכעסים שיוצאים בדרך הזו, למתח שמתבטא בקושי לשלוט בעצמו, למשהו שקשור ליחסים איתך ועם אחיו. בירור מקצועי יכול לתת כיוון, ולחסוך לך חלק מהכעס והיאוש שאת בודאי חווה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים