פחד וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/09/2007 | 22:08 | מאת: שירה

שלום בתי בת 8.5 ילדה מדהימה, חברותית ומקובלת ולמראית עין הכל בסדר, רק שמאז ומתמיד היא היתה ילדה יותר "בכיינית" מהרגיל, בלילות, בפרדות וכו'. לאור היותה הילדה הראשונה שלנו כמובן שעשינו המון טעויות ובין היתר טעות השינה, לרוב היא היתה ישנה איתנו או שאנחנו איתה. עד היום היא מתקשה להיפרד מאיתנו בבקרים כשהיא הולכת לבה"ס, ובלילות היא כמעט כל יום מתעוררת בטענה שהיא פוחדת ולרוב אנו מוצאים את עצמנו ישנים איתה במהלך הלילה. ניסיתי מספר פעמים לדבר איתה, להסביר לה שאנחנו לידה ואנחנו שומרים עליה וכ', בנוסף ניסנו טיפול פסיכולוגי שכנראה לא התאים לה, אני אשמח מאוד לקבל את עצתך, לעיתים זה ניראה לי ממש לא נורמלי תודה

29/09/2007 | 06:27 | מאת: חלי ברק-שטיין

שירה, אני לא חושבת שיש כאן משהו לא נורמאלי. הילדה מעט חרדה מהרגיל, ובנוסף היא פיתחה הרגל של תלות בכם, והיא מפעילה אתכם במנהגים רבי שנים שכעת קשה לשנות. כמו ענין השינה והפרידות. אני הייתי פחות מסבירה לה דברים, פחות מהכיוון הרציונלי. הייתי אומרת שאתם שם בשבילה ומתחילה ללמד אותה הרגלים חדשים. בהדרגה, לא בבת אחת, ולא בכעס. אבל לאט לאט שתתחיל לישון לבד במיטה, תנו לה חיזוקים כל פעם שהיא מצליחה. היו תקיפים מאוד, תצטרכו להתאמץ לתקופה מסוימת, אבל לדעתי המאמץ שווה. לגבי הטיפול, אם תרצי להעביר לי פרטים נוספים אוכל להתיחס לגבי יעילותו. כללית, טיפול פסיכולוגי מאוד יכול לעזור בנושאי חרדה, במיוחד אם הוא ישלב הדרכת הורים לכם. בהצלחה בינתיים, ושינה טובה, אני כאן אם תרצו. חלי ברק

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים