פיפי בורח בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/11/2007 | 21:29 | מאת: פנינה

שלום חלי :) בעבר כבר שאלתי אותך שאלות בנושא ותשובתך אכן עזרה ועודדה. אשמח באם תעזרי לי גם הפעם. אביגיל גמולה מזה כ-3 וחצי חודשים גם ביום וגם בלילה. ברב המקרים היא מפספסת בלילה ובכלל לא מרגישה (השבוע למשל החלפתי מצעים כל לילה!). היא יכולה לקום יבשה (אך מסריחה...) בבוקר ולחשוב שהלילה עבר בשלום. אנחנו לא לוחצים או מעירים בעצבנות ואומרים רק "לא נורא.. אט לאט לאט לומדת". העניין הוא שאנו מנסה לדרבן אותה לפיפי לפני השינה (בעיקר בשעות הצהריים -בסופ"ש.בגן לפעמים בורח לפעמים לא. אבל הגננת והמטפלות מקסימות ולא לוחצות עליה) ולא תמיד היא מוכנה. בהתחלה כשסירבה, הנחתי לה, אח"כ אמרתי שבלי ניסיון לפיפי (והדגש הוא על לנסות ולא על לעשות) אין סיפור לפני השינה, עניין שהיא מאוד אוהבת. גם זה לא תמיד עוזר. איך להרגיל אותה? עם הלילות בדר"כ אין בעיה והיא לבד מפנה עצמה לשרותים. תוך כמה זמן אמור ילד לשלוט על הפיפי בלילה? מה גם, שבכדי לעודד אותה, קניתי "מדבקות פיפי" מחייכות ואני מדביקה לה על חולצתה במידה והיא קמה יבשה וכך היא הולכת כולה מאושרת ושמחה לגן, להשוויץ לגננת. אבל בזמן האחרון היא כל הזמן מפספסת ואין לי שום "פידבק" בכדי לדרבן אותה. מה דעתך? תודה!

26/11/2007 | 04:37 | מאת: חלי ברק-שטיין

פנינה, אנסה לעזור. אין ספק שצריך הרבה סבלנות לתהליך הגמילה. הוא מתקדם צעד קדימה וגם צעד אחורה, ולחץ אף פעם לא עוזר. לפי מה שאת מספרת יש מגמת שיפור, ועכשיו מדובר רק בפספוסים ובהקניית הרגלים. זה יותר טוב מקודם. צריך לזכור את מגמת השיפור, ולא להתייאש. לדעתי, היעד שלכם הוא להקנות לה הרגלים. למשל, שתלך קבוע לשירותים לפני השינה (צהריים או לילה). את המדבקות עידוד היא אמורה לקבל על שיתוף הפעולה. היא יכולה לקבל מדבקה גם אם פספסה כל עוד השתדלה ערב קודם והלכה לשירותים, זה כבר צעד קדימה. לדעתי, אם תקפידו על השירותים (לפני השינה, ואולי פעם באמצע הלילה), ועל מעט שתיה לפני השינה- הילדה תיגמל גם בלילה. אין לזה גיל מדויק, אבל תוך מספר חודשים זה יקרה. בהצלחה, חלי

26/11/2007 | 14:47 | מאת: פנינה

תודה על התשובה. אני רק מבקשת להוסיף שאכן הדגש צריך להיעשות על הקניית הרגלים (פיפי לפני העלייה למיטה, או לפחות לנסות). רעיון המדבקות אולי יצליח יותר אם יממומש על בסיס ניסיונותיה ולאו דווקא הצלחותיה. נקווה... בשבוע האחרון ברח לה כל לילה. בזמנו ניסינו להעיר אותה אחרי כמה שעות שינה בכדי שתיגש לשרותים אבל היא הייתה כל כך אפופה והתנגדה בכל תוקף לשבת על האסלה. אחרי כמה ניסיונות כאלו ויתרנו. ושוב תודה על עצתך פנינה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים