הפרעת חרדה כללית אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

26/09/2007 | 18:17 | מאת: maya

ערב טוב חלי ראשית תודה על ההתייחסות המהירה בתי בת 9 את הטיפול הפסיכולוגי רק התחלנו היתה עד כה פגישה אחת כך שמוקדם לראות את ההשפעה שלו ... כמו כן יש לי חברה פסיכולוגית שייעצה לי על טיפול מערכתי האם בבית חולים רמבם חש תחנה לבריאות הנפש שיש בה טיפול כזה גם פסיכולוג גם פסיאטר גם טיפול בתרפיות ? את הטיפול הפסיכולוגי שרק החל עתה באופן פרטי באיבחון טובא נמצא שיש לה הפרעות בקשב ובריכוז האם את ממליצה על עוד טיפול אפשרי או מסגרת יותר מתאימה תודה מאיה

26/09/2007 | 22:24 | מאת: חלי ברק-שטיין

מאיה, לדעתי אם התחלתם עם הפסיכולוגית - תנו לה צ'אנס. אל תעשו שינויים מתוך לחץ ונסיון לזרז דברים. כמו שאמרתי, תדברו עם הפסיכולוגית ותגדירו שהדרכת הורים חשובה לכם כחלק מהטיפול. ושם בפגישה איתה תעלו את הנושא של האפשרות לטיפול פסיכיאטרי. תראו מה היא מתרשמת, ומה דעתה. גם אם הילדה תהיי במעקב פסיכיאטרי, מאוד חשוב שהוא יהיה מתואם עם המטפלת שלה. כמובן, שאם תרגישו שהטיפול לא עוזר, שהילדה לא נקשרת, שאתם לא מקבלים הדרכה מתאימה- אז תחפשו מסגרת אחרת. אני לא בטוחה שהייתי הולכת לבית חולים לתחנה לבריאות הנפש, אולי יותר מתאים מכון טיפולי, שיש בו כמה גורמים מטפלים. אבל כך האפשרויות סבירות. בידקו בשיקול דעת, עד שתרגישו שאתם במקום מתאים, שגם מטפל בילדה, גם מדריך אתכם, וגם יכול לתת מענה תרופתי אם צריך. בהצלחה, ואני כאן אם יש עוד שאלות חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים