מציצת אצבע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/09/2007 | 17:28 | מאת: יוסי

שלום ביתנו בת הארבע (בת אמצעית, יש לה אחות בת 6 וחצי ואחות בת שנתיים), מוצצת אצבע מזה שמונה חודשים. בעבר היא מצצה מוצץ אך בלחץ שלנו היא הפסיקה כחודשיים לפני שהחלה למצוץ אצבע. בנוסף יש לציין שהיא ינקה עד לגיל שנה ותשעה חודשים ונאלצה להפסיק במהירות כאשר נולדה אחותה הקטנה. שמענו שמציצת האצבע עלולה לייצר נזקים למבנה הפה והלסת. מה לעשות? יוסי

24/09/2007 | 15:25 | מאת: חלי ברק-שטיין

יוסי, אני מבינה את הדאגה למבנה הפה והלסת. באופן ספציפי לגבי זה הייתי מתייעצת עם רופא/ת שיניים לילדים שמתמחים בתחום. לפי ידיעתי גם אם יש השפעה של המציצה על המבנה היא זמנית ומשתקמת, אבל הייתי מבררת אצל מומחה בתחום. אבל מעבר לכך, לפי התאור הקצר שלך נשמע שבתך נגמלה מהיניקה ומהמוצץ בצורה חדה, שנכפתה עליה מבחוץ. היא כנראה ילדה צייתנית וטובה ,ולכן 'הלכה איתכם' אבל אולי בתוכה נשאר הצורך במציצה שלא בא על סיפוקו. לכן היא חזרה למצוץ, והפעם אצבע. קשה יותר לגמול ממציצת אצבע, כי האצבע היא שלה, ואי אפשר לקחת לה אותה. אני הייתי ממליצה בחום לא להכנס איתה למאבק כוח, לכעסים ולחץ כי זה עלול להגביר את המתח שלה, ואת הצורך שלה במציצה כדי להרגע. אפשר לנסות לגמול אותה בהדרגה, וזו תהיה חוויה חדשה וטובה בשבילה. אינני יודעת כמה היא מוצצת, האם בכל הזדמנות או רק לקראת השינה או כשהיא בלחץ. היעד הוא להפחית את המציצה תוך כדי דיבור איתה והסכמה שלה. לא בכוח. היא עדיין קטנה, ומציצת אצבע בגילה אינה חריגה, אבל היא תהיה מוכנה לנסות להפסיק בהדרגה בשביל שאתם תשמחו (ילדים עושים הרבה בשביל אהבת ההורים), ועוד מעט גם כדי לא להיות חריגה בגן או בבית ספר. זה הכיוון שנראה לי, גמילה הדרגתית בלי לחץ. בהצלחה, ואשמח לשמוע איך מתקדם. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים