נרתע ממגע עם חברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/10/2007 | 09:38 | מאת: רונית

הבן שלי בן שנתיים וחצי, מפותח מאוד. מדבר שוטף לחלוטין מבין הכל וכו'. נכנס לגן באפריל שעבר (בגיל שנתיים, עד אז היה איתי אבל כל יום נפגש עם ילדים בגינה וחברים בבית,כמו כן מאחר ואני עובדת חלקית אחר הצהריים היה הרבה אצל הסבתות) מאז ומתמיד נרתע ממגע עם ילדים בלבד. כאשר ילדים בגן מתקרבים אליו גם למגע חיובי הוא מתכווץ ונרתע, מסרב לתת יד על מנת לרקוד וכד' ונרתע מחיבוקים. עם מבוגרים אין לו בעיה, להיפך, בא כל הזמן "להסניף" חיבוקים מאיתנו ההורים ומהמטפלות בגן כמו כן אין רתיעה ממגע עם חומרים- אוהב להתלכלך בחול, בוץ, צבעים, אוכל וכו'. כמו כן מאוד לא אוהב רעש, תמיד כשהיה רעש חזק התכווץ ובשבוע האחרון התחיל לשים ידיים על הפנים עד שהרעש חולף(לדוג' אופנוע מאוד רועש,אוטובוס וכד') השאלה שלי היא האם יש צורך בהתערבות מקצועית ואם כן מאיזה סוג? תודה מראש

18/10/2007 | 15:33 | מאת: חלי ברק-שטיין

רונית, אני יכולה להבין שאת מוטרדת. אני הייתי בודקת אצל מרפאה בעיסוק את נושא הרגישות החושית שלו, שיש סימנים אולי לרגישות יתר (רעש מגע) יתכן והרתיעה מילדים ולא ממבוגרים היא בגלל שמבוגרים הם צפויים יותר עבורו, והוא למד מנסיון שמגעם נעים לו. לעומתם ילדים בלתי צפויים ולכן מרתיעים אותו. זו תגובת חרדה, שלפני הכל צריך לברר את מקורה החושי. אם שם לא יהיה מענה, כדאי להתייעץ עם פסיכולוג התפתחותי לברר סיבות נוספות אפשריות. אני חושבת שכדאי לערוך התייעצות, כי הרתיעה החברתית מקשה עליו, ויכולה לפגוע ביחסיו החברתיים. בהצלחה, אני כאן להמשך, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים