ילד בן שנתיים היסטרי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/09/2016 | 13:49 | מאת: יאנה

שלום אשמח לקבל את עזרתכם אני אם חד הורית ומתגוררת עם אמי ואחותי מאז שבני נולד , לפני שבועיים בערך הכנסתי את ילדי למעון יום לראשונה בחייו ביומיים הראשונים הכל היה בסדר לאחר מכן בכל פעם שהלכנו לגן הוא היה הולך בבכי, כשמגיע שינת הצהורים הוא ניכנס להיסטריה והגננת מתקשרת אלי שאי אפשר להרגיע אותו ושצריך לבוא ולקחת אותו הביתה , הבעיה היא שהלחץ והחרדות נימשכות גם לזמן שהוא בבית אם אני הולכת לסידורים ומשאירה את הילד עם אמי או אחותי הוא כל הזמן בוכה שהוא רוצה אותי ולפני שהכנסתי אותו לגן זה לא היה קורה , אשמח לקבל תשובה האם להשאיר אותו בגן או שעוד לא הגיע הזמן ומה אני יכולה לעשות עם החרדות האלה וממה זה ניגרם ? תודה רבה על העזרה

שלום יאנה התגובה של הילד היא חרדה בעיקר חרדת נטישה. אם את יכולה להשאיר אותו עוד זמן בבית עדיף. אם אין ברירה הוא יתרגל ויסתגל . כדי להפחית את הלחץ הכי טוב זה מגע, חיבוק ,שירין או פעילות אחרת שהוא אוהב. בלי ביקורת בכלל, רק דיבורים בטון מרגיע. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים